Localitati cu nume ciudate: Labasint, Lalasint si Capruta

Localitati cu nume ciudate: Labasint, Lalasint si Capruta

Labasint este un sat mic, care are mai putin de zece locuitori si care apartine de Sistarovat. In monografia comunei se arata ca numele ar proveni de la un cioban pe nume Lala, care a venit de prin partile Olteniei si ar fi intemeiat satul.

acum 82 luni (3 Sep 2017)

Labasint este un sat mic, care are mai putin de zece locuitori si care apartine de Sistarovat. Asemanator cu Labasint este si Lalasint, care apartine de comuna aradeana Barzava.

In monografia comunei se arata ca numele ar proveni de la un cioban pe nume Lala, care a venit de prin partile Olteniei si ar fi intemeiat satul. O alta sursa (conform aradon.ro) mentionata in monografie indica cinci familii de ciobani care ar fi intemeiat satul in secolul al XV-lea, dar acestea ar fi fost venite din Ardeal, nu din Oltenia, si niciuna nu purta numele Lala, ci Grozescu, Hatcau, Males, Rachitan si Stefanescu.

Alte nume de localitati ciudate in Arad sunt: Halalis, Budesti, Parnesti, Tagadau, Capruta. Halalis si Parnesti apartin de comuna Savarsin. Budesti de Plescuta are 20 de locuitori. Acest nume vine de la o familie care a intemeiat satul. Tagadau apartine de comuna Beliu, poarta numele unei "persoane care neaga, tagaduieste", conform DEX. Prima atestare documentara a Aradului, un judet al carui nume vine de la Cavalerul Orod, al Regelui Ungariei Sfantul Stehan, a fost in secolul XI, in jurul anului 1080. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro