Liviu Pop vrea ca elevii sa nu mai stea pe telefon in timpul orelor. Ce masura propune ministrul Educatiei

"Am discutat cu parintii si urmeaza sa facem o comisie de dialog social pe subiectul regulamentului de organizare si functionare al unitatilor scolare si sunt de acord ca, in interiorul salii de clasa, sa existe o zona in care copilul, la inceputul orei, sa isi lase telefonul mobil, iar la finalul orei sa si-l ia.

acum 39 luni (3 Aug 2017)

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca in toate clasele vor exista spatii in care elevii sa isi lase telefoanele pe parcursul orelor de curs. Pe de alta parte, Consiliul National al Elevilor sustine ca masura "nu ar fi legala", potrivit Mediafax.

"Am discutat cu parintii si urmeaza sa facem o comisie de dialog social pe subiectul regulamentului de organizare si functionare al unitatilor scolare si sunt de acord ca, in interiorul salii de clasa, sa existe o zona in care copilul, la inceputul orei, sa isi lase telefonul mobil, iar la finalul orei sa si-l ia. Costurile pentru acest lucru sunt minime, parintii sunt de acord, sunt convins ca si profesorii", a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Pe de alta parte, Consiliul National al Elevilor a precizat, pentru Mediafax, ca aceasta masura "nu ar fi legala" pentru ca Statutul Elevului prevede ca elevul poate folosi telefonul mobil, in timpul orelor, "in scop educational", dar si ca elevilor nu le pot fi confiscate bunurile. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro