Liviu Pop: "Exista riscul unor intarzieri la manualele de clasa a V-a. In ce conditii isi va da mininstrul demisia daca manualele nu vor ajunge la timp

Liviu Pop:

UPDATE In unitatile scolare nu trebuie sa mai intre niciun manual auxiliar neavizat de Ministerul Educatiei Nationale si fara acordul si gestionarea asociatiilor de parinti, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Liviu Pop. Intrebat de jurnalisti de faptul ca nu sunt gata licitatiile pentru manualele de matematica si limba romana, Liviu Pop a spus: "Sunt 25 de discipline la care s-au depus oferte.

acum 45 luni (3 Aug 2017)

UPDATE In unitatile scolare nu trebuie sa mai intre niciun manual auxiliar neavizat de Ministerul Educatiei Nationale si fara acordul si gestionarea asociatiilor de parinti, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Liviu Pop. "Greutatea ghiozdanului nu este data de manualul scolar. Un copil care are cinci ore intr-o zi are maximum un kg din cele cinci manuale scolare in ghiozdan, iar greutatea este data de caietele si auxiliarele si toate celelalte care nu sunt avizate de Ministerul Educatiei Nationale", a afirmat Liviu Pop.

UPDATE Intrebat daca va demisiona in cazul in care elevii nu vor avea manuale la inceputul anului scolar, Liviu Pop a spus ca o va face numai daca vina este a ministerului, mentionand ca pot fi edituri care sa blocheze procedurile. Dar daca este vina unor edituri, care intentionat blocheaza acest lucru, vom vedea dupa data de 10 august. Nu depinde totul de Ministerul Educatiei, fiind o procedura de licitatie inceputa acum cateva luni.

Intrebat de jurnalisti de faptul ca nu sunt gata licitatiile pentru manualele de matematica si limba romana, Liviu Pop a spus: "Sunt 25 de discipline la care s-au depus oferte. La acele discipline la care nu a facut nimeni contestatie s-au semnat deja contractele conform legii, 7 dintre aceste discipline nu au avut contestatii, la celelalte 18 s-au facut contestatii".

"Consiliul national de evaluare si examinare organizeaza licitatiile, institutie subordonata Ministerului Educatiei Nationale, nu face ministrul Educatiei licitatia, nu se ocupa de ea. Pana in data de 7, respectiv 10 august eu nu pot sa intervin cu absolut nimic sa cer informatii la ceea ce se intampla acolo.

Ministrul a explicat ca pentru cele 7 discipline la care s-a finalizat licitatia, manualele vor fi distribuite la unitatile scolare in termen de 5 zile de la semnarea contractului.

"Pana in 7 august, 10 august va fi alte seturi d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro