Liviu Dragnea triaza oamenii lui Victor Ponta

Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, ar urma sa paraseasca sefia grupului PSD din Senat, in contextul zvonurilor privind intentia lui Liviu Dragnea de a-l inlocui din functie. Insa, pentru aceasta functie are nevoie de votul Parlamentului si ramane de vazut daca il va obtine, in conditiile in care PSD, cel mai puternic partid parlamentar, este condus de Liviu Dragnea, ostil cuplului Victor Ponta-Ilie Sarbu.

acum 107 luni (26 Aug 2015)

Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, ar urma sa paraseasca sefia grupului PSD din Senat, in contextul zvonurilor privind intentia lui Liviu Dragnea de a-l inlocui din functie.

Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat, o decizie urmand a fi luata in cadrul sedintei parlamentarilor social-democrati la care va participa si presedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, si care este programata pentru duminica, au precizat surse din PSD. Despre debarcarea lui Ilie Sarbu din fruntea grupului PSD din Senat s-a discutat, neoficial, de mai mult vreme, in contextul preluarii partidului de catre Liviu Dragnea. Fara Ilie Sarbu in fruntea grupului PSD din Senat, Victor Ponta pierde o parghie importanta de control a majoritatii parlamentare.

In calitate de lider de grup, Sarbu asigura controlul voturilor senatorilor PSD, pentru a evitat incalcarea liniei stabilite de Victor Ponta. Numai un exemplu: la alegerea de catre Senat a unui judecator la Curtea Constitutionala, el le-a solicitat senatorilor PSD sa bifeze buletinul de vot in fata lui. Potrivit acelorasi surse, Ilie Sarbu si-ar dori un post la Curtea de Conturi, si anume cel de vicepresedinte al Autoritatii pentru Audit, care controleaza fondurile europene acordate Romaniei. Insa, pentru aceasta functie are nevoie de votul Parlamentului si ramane de vazut daca il va obtine, in conditiile in care PSD, cel mai puternic partid parlamentar, este condus de Liviu Dragnea, ostil cuplului Victor Ponta-Ilie Sarbu. El a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul demisionarului Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie. Un alt posibil candidat este senatorul Serban Nicolae, care a afirmat ca va intra in cursa doar daca Ilie Sarbu se va retrage si va fi propus de unul dintre colegi. Interesant este ca el a recunoscut ca este posibil ca unii dintre senatorii PSD sa paraseasca grupul parlamentar, daca schim... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro