Liviu Dragnea sustine ca o persoana cu dosar penal, cum este si cazul lui, poate fi numita premier

Cristian Parvulescu: Iohannis nu va renunţa la criteriile de integritate anunţate, insă riscă să piardă bătălia impotriva corupţiei Iohannis, care urmează să angajeze consultări cu diverse partide, a subliniat inainte de scrutin că va refuza să investească orice persoană care a avut probleme cu justiţia. Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a sugerat că va candida pentru funcţia de premier, in pofida unei condamnări la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudă electorală care, potrivit legii, il face incompatibil cu o asemenea funcţie.

acum 43 luni (16 Dec 2016)

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat joi seară că o persoană care are dosar penal poate fi numită premier sau ministru, in ciuda existenței acestor probleme penale.

Liderul PSD a susținut că prevederile legale care se referă la incompatibilități se aplică doar in cazul in care o persoană are de ales intre două funcții.

Pe baza acestui raționament, liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu există incompatibilitate intre existența unui dosar penal și o funcție de prim-ministru.

Liviu Dragnea a refuzat să indice numele persoanei care va fi propusă de PSD lui Klaus Iohannis ca premier, dar a precizat că această propunere va fi "unică". Numele persoanei care va fi propusă ca șef al Guvernului va fi decis, in comun, de PSD și de ALDE.

După cum se știe, imediat după alegerile din 11 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-o conferinţă de presă, că in ceea ce priveşte desemnarea unui nou premier va asculta propunerile partidelor pentru a vedea ce işi imaginează fiecare şi cum doreşte să propună viitoarea agendă.

Şeful statului a subliniat insă faptul că enunţarea criteriilor de integritate, care ar putea bloca numirea anumitor politicieni pentru funcţia de premier, a fost făcută inainte de campania electorală pentru a fi cunoscute. Cristian Parvulescu: Iohannis nu va renunţa la criteriile de integritate anunţate, insă riscă să piardă bătălia impotriva corupţiei

Iohannis, care urmează să angajeze consultări cu diverse partide, a subliniat inainte de scrutin că va refuza să investească orice persoană care a avut probleme cu justiţia. Dragnea, in varstă de 54 de ani, condamnat pentru fapte din perioada in care era secretar general al PSD, a indemnat la evitarea oricărui "conflict inutil", care ar ameninţa "stabilitatea" ţării.

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a sugerat că va candida pentru funcţia de prem... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro