Liviu Dragnea, sef la PSD cu binecuvantarea lui Ion Iliescu

Liviu Dragnea, sef la PSD cu binecuvantarea lui Ion Iliescu

Liviu Dragnea a fost votat, ieri, sef interimar al PSD, cu 65 de voturi favorabile, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb, a primit doar 18 de voturi. "Inainte de a iesi la conferinta de presa am avut o discutie cu Gabriel Oprea, amicul meu de 15 ani de zile, care sprijina formula votata azi de Comitetul Executiv, si il asigur de dorinta noastra de colaborare onesta", a tinut sa precizeze Dragnea. Mesajul lor a fost unul asemanator, acela ca Rovana Plumb se afla deja in conducerea PSD si ocupa si un minister foarte important, cel al Muncii, in timp ce Dragnea a renuntat la functia de ministru al Dezvoltarii si la cea de presedinte executiv. Noul sef al PSD a evitat insa sa vorbeasca de condamnarea primita in dosarul "Referendumul", o piatra de moara care l-a determinat sa-si dea demisia din functia de presdinte executiv al PSD si din cea de ministru al Dezvoltarii.

acum 49 luni (22 Jul 2015)

Liviu Dragnea a fost votat, ieri, sef interimar al PSD, cu 65 de voturi favorabile, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb, a primit doar 18 de voturi. Rezultatul votului de ieri a dovedit, astfel, ca Victor Ponta a pierdut sprijinul partidului, care nu l-a urmat in decizia sa de a o sustine pe Rovana Plumb, ci l-a preferat pe Liviu Dragnea.

"Colegii mei mi-au acordat un vot de incredere pentru a forma o echipa unita care sa pregateasca intr-un termen foarte scurt un plan concret de actiuni in teritoriu si in Parlament", a spus Dragnea, la finalul unei sedinte care a durat aproape patru ore. Rolul lor important este sa inceapa un program de actiuni concrete cu primarii si presedintii de CJ", a mai spus Dragnea.

La poza finala, dupa incheierea votului, Dragnea a tinut sa fie flancat de Valeriu Zgonea si Marian Oprisan, pe care a reusit sa-i coopteze in echipa sa, oameni alaturi de care se va prezenta si la Congresul partidului din noiembrie. "Cu tot respectul pentru doamna Plumb, cea mai buna solutie era omul care este cunoscut de la cel mai simplu om de partid pana sus, in Guvern. Dragnea este omul cu care Ponta a candidat in tandem la Congres si am considerat important sa aratam continuitate in actul de guvernare al PSD", a spus si Valeriu Zgonea, rugat de Dragnea sa intervina.

"Doamna Plumb, care este un om cu experienta, un ministru remarcabil, este presedinta Consiliului National si era ilogic sa fie in acelasi timp si presedintele partidului", a spus si Marian Oprisan, presedintele Uniunii Consiliilor Judetene din Romania (UNCJ). Din poza de final a lipsit Victor Ponta, care a plecat din sala inainte de vot si nu a mai revenit, desi a spus ca se va intoarce pentru a vota. Practic, Ponta a pierdut ieri fraiele partidului dupa o perioada de cinci ani in care s-a facut doar voia sa in partid, avand de partea sa cartea guvernarii asigurata de Gabriel Oprea.

Noua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro