Liviu Dragnea: PSD accepta reducerea TVA la 18 la suta, dar abia in anul 2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a vorbit la telefon cu premierul Dacian Cioloş pentru a-i cere să amane mai multe măsuri de relaxare financiară care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui să intre in vigoare la 1 ianuarie 2017. Acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi, plătită in prezent de orice şofer din Romania, a fost introdusă tot de guvernul PSD condus de Victor Ponta, de la 1 aprilie 2014.

acum 81 luni (13 Dec 2016)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a vorbit la telefon cu premierul Dacian Cioloş pentru a-i cere să amane mai multe măsuri de relaxare financiară care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui să intre in vigoare la 1 ianuarie 2017.

PSD intenţionează să reducă TVA de la 20% la 18%, dar din 2018, in timp ce eliminarea taxei pe stalp şi a accizei suplimentare pe carburanţi ar trebui realizată doar după ce guvernul se asigură că măsura se va reflecta in preţuri şi nu in majorarea profiturilor companiilor, susţine Dragnea. Liviu Dragnea a anunțat și ce a discutat cu Dacian Cioloș la telefon

"Astăzi de dimineaţă am avut o discuţie foarte bună cu Primul Ministru asupra unor reglementări legislative care urmează să fie prorogate, aşa cum s-a intamplat in fiecare an precum şi despre nivelul salariului minim pentru anul viitor.

Dragnea a precizat că premierul i-a transmis cateva intenţii de a adopta acte normative care să proroge aplicarea unor legi care ar intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Concret, scăderea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2017 ar urma să fie anulată, insă şeful PSD promite o scădere şi mai mare, la 18%, de la 1 ianuarie 2018, argumentul său fiind că o reducere de doar un procent nu produce efecte pentru consumator.

Taxa pe construcţii speciale, numită şi taxa pe stalp, urma să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia agriculturii. Taxa a fost introdusă de guvernul PSD condus de Victor Ponta, de la 1 ianuarie 2014.

Iniţial, taxa a fost de 1,5% din valoarea contabilă a construcţiilor, fiind redusă apoi la 1% de la inceputul lui 2015, nivel la care se află şi in prezent.

Acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi, plătită in prezent de orice şofer din Romania, a fost introdusă tot de guvernul PSD condus de Victor Ponta, de la 1 aprilie 2014.

Codul Fiscal actual, aprobat in 2015, in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro