Liviu Dragnea: "Nu trebuie sa mergem ca la piata in SUA. Partenerii americani mi-au spus: "

Liviu Dragnea:

"Suntem in situatia in care ori ne facem ca nu vedem ce se intampla dincolo de granite si ramanem in continuare sa ne omoram intre noi, ceea ce PSD nu mai promoveaza de cand suntem eu presedinte, nu mai promoveaza scandalul politic, sau liderii de partid, presedintele Romaniei, sefi de structuri strategice, Guvern, se aseaza la masa si gandesc care ar fi evolutia posibila a situatiei atat din Europa, cat si din lume.

acum 91 luni (10 Aug 2016)

"Suntem in situatia in care ori ne facem ca nu vedem ce se intampla dincolo de granite si ramanem in continuare sa ne omoram intre noi, ceea ce PSD nu mai promoveaza de cand suntem eu presedinte, nu mai promoveaza scandalul politic, sau liderii de partid, presedintele Romaniei, sefi de structuri strategice, Guvern, se aseaza la masa si gandesc care ar fi evolutia posibila a situatiei atat din Europa, cat si din lume. S-a creat o legatura foarte stransa intre Germania, Franta si Italia, care vor sa devina motorul Europei. Aici trebuie sa aiba o atitudine si un plan de promovare a Romaniei si de sporire a importantei care trebuie acordata Romaniei in interiorul UE", a spus Liviu Dragnea, la Adevarul Live. Trebuie sa fim foarte atenti. Si poate institutiile statului, Presedintia, ar trebui sa aiba anumite pozitii in anumite situatii. Trebuie sa ne gandim foarte serios la Aparare, atat la siguranta nationala, cat si la siguranta fiecarui cetatean. Daca PSD ajunge la guvernare, eu vreau ca Romania sa devina cea mai sigura tara din UE. Trebuie sa ne gandim daca armata de acum ne poate asigura o minima rezistenta pana ajung partenerii din NATO sa se implice. Situatia este compelt schimbata si trebuie sa intelegem ca noi suntem la granita UE. Asta ne ofera si avantaje, dar si foarte multe riscuri. Trebuie sa ne gandim foarte serios cum functioneaza si relationeaza institutiile din Romania. Daca lumea nu intelege ce se intampla aici are legatura cu ce se intampla in afara si nu reusim sa strangem aceasta natiune, s-ar putea sa avem o problema foarte serioasa.

Liderul PSD a mai vorbit si despre o redefinire a parteneriatului strategic cu SUA. "Pentru Romania este mai bine sa stie ce vrea din aceasta relatie, sa aiba o pozitie cat mai clara. Sa aiba o relatie de parteneriat cinsitit: sa stii exact ce vrei. Am avut multe discutii cu parteneri americani care mi-au spus: Fratilor, hotarati-va ce puteti sa castigati mai mult din parteneriatul c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro