Liviu Dragnea mimeaza sesiunea extraordinara. Ce tertip a gasit liderul PSD ca sa nu le strice vacanta alesilor

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat dupa sedinta de ieri a coalitiei de guvernare daca saptamana aceasta va mai avea loc sesiunea extraordinara pe care o anuntase in weekend. De altfel, asa cum arata SMS-urile trimise, Dragnea anuntase ca sesiunea extrordinara de miercuri pana vineri, cu scopul de a cuprinde exact sedinta de guvern de joi. Astfel, e de a ajuns ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, acolo unde PSD si ALDE au majoritatea, sa se intruneasca si sa trimita catre Monitorul Oficial o hartie prin care arata, formal, ca plenul a fost covocat, deci ordonnata de urgenta a intrat in procedura parlamentara.

acum 70 luni (31 Jul 2017)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat dupa sedinta de ieri a coalitiei de guvernare daca saptamana aceasta va mai avea loc sesiunea extraordinara pe care o anuntase in weekend. Pe ordinea de zi se afla scrisoarea presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, prin care se solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in perioada 2-4 august". Guvernul se pregateste sa treaca compania Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) din subordinea Ministerului Energiei sub autoritatea Primariei Generale, condusa de Gabriela Firea, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea. Si ca lucrurile sa se desfasoare cat mai urgent, Guvernul Tudose va adopta o ordonanta de urgenta (OUG) in acest sens. Numai ca legea spune ca, daca Guvernul adopta o OUG pe timpul vacantei parlamentare - adica situatia din acest moment- Legislativul trebuie sa fie convocat in termen de cinci zile pentru a incepe procedura de dezbatere a ordonantei. Potrivit Constitutiei, orice ordonanta adoptata de Guvern urmeaza apoi traseul obisnuit al unui proiect de lege initiat de Parlament. Pentru ca parlamentarii PSD si ALDE sunt in concediu si nu ar fi venit la sedinta plenului, deci s-ar fi facut de ras ca nu reuseste sa-si adune alesii de pe plaja. N-a mai convocat Parlamentul pentru trei zile, in care s-ar fi vazut plenul in goliciunea sa, ci a anuntat ca asteapta mai intai ca Guvernul sa adopte ordonanta de urgenta. Surse din PSD au declarat pentru "Adevarul" ca Guvernul Tudose va adopta ordonanta de trecere a ELCEN la Primaria Capitalei in sedinta de joi, asa cum era stabilit initial. De altfel, asa cum arata SMS-urile trimise, Dragnea anuntase ca sesiunea extrordinara de miercuri pana vineri, cu scopul de a cuprinde exact sedinta de guvern de joi.

Daca Guvernul va adopta OUG joi, asa cum era stabilit, atunci de ce a mai dat Dragnea inapoi? Pentru ca sesiunea extraordinara va fi convocata de pe o zi pe alta, iar parlamentarii nu vor fi obligati sa v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro