Liviu Dragnea e nepotul de var al unui ofiter venit in Romania cu tancurile sovietice. Generalul Marin Dragnea a facut parte din Divizia "Tudor Vladimirescu", cunoscuta ca "Divizia tradatorilor" l DEZVALUIRE RL

Tot Iliescu i-a acordat Ordinul national "Steaua Romaniei", in grad de Comandor (2000) si in grad de Mare Ofiter (2004), in semn de apreciere pentru vitejia si curajul de care a dat dovada "in grelele batalii purtate pe campurile de lupta ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, facand cinste glorioaselor traditii ale Armatei Romane". Decorat de Putin, contestat de luptatorii anticomunisti In octombrie 2015, generalul (r) Marin Dragnea a fost decorat cu "Ordinul de Prietenie" - decoratia de stat a Federatiei Ruse - pentru aportul acestuia la dezvoltarea relatiilor romano-ruse. Ei au cerut demisia din fruntea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, reclamand "gravitatea acestui gest inadmisibil al liderului veteranilor de razboi al unei tari membre NATO, aflata intr-un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii, in contextul geopolitic atat de dificil din aceasta regiune a Europei".

acum 87 luni (23 Mar 2017)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este ruda cu generalul (r) Marin Dragnea, un prieten apropiat al Rusiei, decorat in urma cu doi ani din dispozitia lui Vladimir Putin. Altfel spus, tatal liderului social-democrat si al generalului in rezerva erau veri, iar Liviu Dragnea este nepot de var. Marin Dragnea a luptat in Al Doilea Razboi Mondial, a fost luat prizonier de razboi de catre rusi si a revenit in tara, in 1944, impreuna cu Divizia "Tudor Vladimirescu", care a avut o contributie esentiala in comunizarea Armatei Romane.

O relatie de familie destul de tensionata in prezent, dupa cum au declarat "Romaniei libere" surse confidentiale.

Prizonier in Rusia, implicat in reprimarea miscarilor studentesti

Generalul (r) Marin Dragnea are 93 de ani.

Potrivit Wikipedia, la varsta de 12 ani a intrat copil de trupa intr-un regiment de cavalerie din Bucuresti. In semn de apreciere pentru anihilarea revoltei, este numit in functia de comandant al Corpului 38 Armata si primeste in 1957 gradul de general-maior.

Functii sportive

Incepand cu anul 1974, Marin Dragnea, la acea vreme general-locotenent, a ocupat diverse functii de conducere in cadrul miscarii sportive din Romania: presedinte al Comitetului Olimpic Roman (1974-1984), prim-vicepresedinte (1973-1974 si 1977-1981) si presedinte al Consiliului National pentru Educatie Fizica si Sport (1974-1977 si 1981-1984). In aceasta perioada, Romania a obtinut importante succese sportive la Jocurile Olimpice de la Montréal (1976), Moscova (1980) si Los Angeles (1984), situandu-se printre primele 5 tari din lume.

Avansat de doua ori de Ion Iliescu

In ciuda varstei inaintate, gen. (r) Marin Dragnea este, in momentul de fata, presedinte al Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, func-tie pe care o ocupa din anul 1990. Fostul presedinte Ion Iliescu l-a avansat, in doua randuri, in 1994 si 2000, la gradele de general-colonel (cu 3 stele) si general de armat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro