Liviu Dragnea, despre pensiile speciale nesimtite: "S-a gresit. Legea s-a facut electoral". Insa Legea a fost "opera" PSD, cu premierul Tudose printre initiatori

Liviu Dragnea, despre pensiile speciale nesimtite:

Asa cum s-a spus si inainte, ingradirea unor drepturi fundamentale intr-un stat democratic, membru al Uniunii Europene, reprezinta o nedreptate pe care regimul Basescu-Boc a fortat-o asupra Romaniei impreuna cu taierile de salarii sau ale pensiilor, care n-au facut altceva decat sa saraceasca romanii", spunea atunci deputatul PSD Ana Birchall, unul dintre intiatorii legii, alaturi de Mihai Tudose, Florin Iordache, Marcel Ciolacu si Marian Neacsu, toti oameni de incredere ai lui Liviu Dragnea.

acum 64 luni (7 Aug 2017)

Intrebat cum explica existenta, printre pensiile speciale, a unora foarte mari, de pana la 20.000 de lei, liderul PSD a spus: "S-a gresit cand s-a facut legea, dupa parerea mea. Nu imi dau seama, s-a facut electoral, poate cu buna credinta, dar cu multa nestiinta, dar aplicarea ei an de an fara sa fie schimbata aducea in 2-3 ani de zile la un blocaj, pentru ca in fiecare an cresc salariile, in fiecare an impactul bugetar era foarte mare.

Legea care a eliminat restrictiile privind cumulul pensiei si salariului, impuse in perioada crizei financiare de Traian Basescu si Emil Boc, a fost initata in 2014 de 16 parlamentari PSD, printre care si actualul premier Mihai Tudose.

"Dupa zeci de ani de munca taiati in mod nedrept de regimul Boc-Basescu, prin aceasta initiativa legislativa romanii isi vor putea completa veniturile prin cumulul pensiei cu salariul. Asa cum s-a spus si inainte, ingradirea unor drepturi fundamentale intr-un stat democratic, membru al Uniunii Europene, reprezinta o nedreptate pe care regimul Basescu-Boc a fortat-o asupra Romaniei impreuna cu taierile de salarii sau ale pensiilor, care n-au facut altceva decat sa saraceasca romanii", spunea atunci deputatul PSD Ana Birchall, unul dintre intiatorii legii, alaturi de Mihai Tudose, Florin Iordache, Marcel Ciolacu si Marian Neacsu, toti oameni de incredere ai lui Liviu Dragnea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro