Liviu Dragnea cu sonorul taiat

Liviu Dragnea cu sonorul taiat

Ingrata este meseria de ziarist: alearga dupa politicieni sa obtina declaratii, bune, proaste (de obicei proaste), numai sa aiba ceva de difuzat pe post, ori asteapta cu orele in fata usii DNA, ca sa le smulga un cuvant celor care vin sa fie luati la intrebari de procurori. Ratingul in Romania este facut de functie, nu de valoarea ideilor spuse de omul cu functie.

acum 37 luni (6 Oct 2016)

>

Acolo l-au invitat ziaristii dupa ce a tinut un speech la un forum economic organizat de revista "Forbes".

Eu stau in spatele camerelor si ma uit la Dragnea. Camerele sunt instalate la vreo trei-patru pasi de Dragnea. El este inconjurat de ziaristi. Asta e procedura, ziaristii cu microfoanele, Dragnea vorbeste, cameramanii asteapta sa termine. Ingrata este meseria de ziarist: alearga dupa politicieni sa obtina declaratii, bune, proaste (de obicei proaste), numai sa aiba ceva de difuzat pe post, ori asteapta cu orele in fata usii DNA, ca sa le smulga un cuvant celor care vin sa fie luati la intrebari de procurori. Ingrata si meseria cameramanilor care alearga cu aparatele si cablurile dupa persoanele importante. Raspunde calm la intrebari, fara nicio grimasa, nu aud ce vorbeste, e mai bine asa, Dragnea cu sonorul taiat. Daca Liviu Dragnea n-ar fi presedinte de partid, sa zicem ca ar fi un neica-nimeni, niciun ziarist nu l-ar baga in seama daca ar trece de mana cu o draguta si ar urca binedispus intr-o camera a hotelului. Dar Dragnea are o functie importanta, nu poate fi ocolit de televiziuni, asta-i meseria de politician: sa dea declaratii. Cui sunt adresate aceste declaratii: poporului?, votantilor PSD, Opozitiei?, oamenilor de afaceri? (doar a iesit de la un forum economic!), guvernului?, tehnocratilor? O fraza rostita de Dragnea va intoarce soarta tarii? Ratingul in Romania este facut de functie nu de valoarea ideilor spuse de omul cu functie. Poporul pune botul (pardon de expresie!) la toate functiile, indiferent cat de mediocrii sunt oamenii care le detin.

Ratingul in Romania este facut de functie, nu de valoarea ideilor spuse de omul cu functie. L-ar lasa ziaristii pe Dragnea cu ochii-n soare si s-ar repezi cu totii la Serban, Djuvara si Cosasu ca sa-i ia la intrebari? Cei trei n-au functii, deci nu sunt de actualitate.

Sesiunea de declaratii se termina cu zambetul rutinat azvarlit pe sub mustata lui Dragnea. Micro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro