Liviu Dragnea, audiat la DNA, in dosarul sefului PSD Satu Mare: Ce am declarat in fata procurorilor nu voi declara in fata dumneavoastra

UPDATE 16.11: Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea de la audierile de la DNA, că a fost chemat in calitate de martor. Astfel, pe 13 noiembrie 2014, 20 de membri PSD Satu Mare au fost chemaţi la audieri la DNA Oradea in doarul deschis pe numele lui Mircea Govor, după ce gandul.info a prezentat o inregistrare in care acesta ţipa la colegii săi de partid şi-i ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate, dar şi pe preoţii din judeţ, supărat că Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, nu a caştigat alegerile in judeţ, la primul tur al scrutinului.

acum 86 luni (17 Dec 2015)

UPDATE 16.11: Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea de la audierile de la DNA, că a fost chemat in calitate de martor.

-------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este audiat in calitate de martor la DNA, in dosarul in care vicepreşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de şanjaj şi intervenţii la persoane, potrivit unor surse judiciare.

Joi, liderul PSD a precizat anterior că ii pare "foarte rău" de situaţia in care a ajuns liderul social-democrat de la Satu Mare, reţinut de către DNA, informează Mediafax.

Citeşte şi: Vicepreședintele CJ Satu Mare Mircea Govor, la ICCJ pentru arestare preventivă

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şanjat şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el in funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Vasile Govor, a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, care il acuză de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni), şantaj in formă agravată (patru infracţiuni).

De altfel, nu este pentru prima oară cand liderul PSD Satu Mare, membru al Comitetului Executiv al formaţiunii, este in atenţia procurorilor DNA, el fiind implicat intr-un scandal legat de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Astfel, pe 13 noiembrie 2014, 20 de membri PSD Satu Mare au fost chemaţi la audieri la DNA Oradea in doarul deschis pe numele lui Mircea Govor, după ce gandul.info a prezentat o in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro