Liviu Avram: Samuraiul Tudorel se intoarce in tara. Ce va face?

Liviu Avram: Samuraiul Tudorel se intoarce in tara. Ce va face?

Inca nu stim ce a stricat aceasta relatie de colaborare si ce anume l-a facut pe Vlad Cosma sa monteze convenabil fragmente de conversatii cu procurorii, ca sa ni le vanda sub titlul de "Probe fabricate la DNA Ploiesti". Ceea ce l-a facut de la bun inceput suspect, mai ales ca a sosit intr-o regie cu adevarat impresionanta: difuzare simultana pe doua televiziuni, cu invitati antamati din timp sa comenteze, inclusiv Ghita de la Belgrad, si cu un comunicat trimis in aceeasi noapte presei internationale de o dubioasa agentie de PR.

acum 28 luni (14 Feb 2018)

>

In primul rand, nu despre fabricarea de probe este vorba in montajul audio-video prezentat de Vlad Cosma duminica seara. Insusi Sebastian Ghita a recunoscut la Antena 3 (spre bosumflarea si dezumflarea lui Mihai Gadea) ca documentul pe baza caruia s-a format dosarul finantarii campaniei electorale a lui Ponta in Republica Moldova este autentic si e scris chiar de el.

Din discutiile dintre Vlad Cosma, procurorul Negulescu si seful DNA Ploiesti rezulta destul de clar ca acestea vizau nu falsificarea unor probe, ci disimularea modului real in care documentele au ajuns in posesia DNA Ploiesti. Iar disimularea s-a operat prin realizarea unei sesizari anonime, trimisa de la Chisinau chiar de catre Vlad Cosma. Dar, ca o polita de asigurare, Vlad Cosma s-a si inregistrat in timp ce o executa.

Cel putin la acest moment, afacerea s-a nuantat in mod semnificativ fata de momentul de duminica seara. Vlad Cosma, implicat in campania lui Ponta din Moldova, pare sa fi fost cel care a "colectat" documentele incriminatoare la adresa lui Ghita, el le-a livrat catre DNA Ploiesti (in speranta ca usureaza situatia sa si a familiei sale), dar nu a vrut sa se stie oficial ca el este turnatorul lui Ghita. Caci una este masluirea de probe (refrenul initial, pe care il canta acum Mafia si Propaganda asociata) si alta e disimularea modului in care probe totusi reale au ajuns in posesia procurorilor.

Iar inregistrarile difuzate ulterior de Realitatea TV completeaza tabloul si descriu o cu totul alta realitate a relatiilor dintre Vlad Cosma si procurorii DNA Ploiesti.

Asta arata o colaborare de lunga durata, care submineaza serios ipostaza de victima perpetua a procurorilor. Ne arata un Vlad Cosma care a tot incercat - cu mai mult sau mai putin succes - sa furnizeze informatii si documente anchetatorilor, astfel incat sa beneficieze cat mai mult de clementa legii - adica, in vorbele sale, "sa primeasca 19-le". Si Vlad Cosma recunoaste ca "... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro