LIVETEXT Separatistii resping armistitiul. Merkel, Putin, Porosenko si Hollande anunta un "acord general" pentru incetarea focului

LIVETEXT Separatistii resping armistitiul. Merkel, Putin, Porosenko si Hollande anunta un

Si ministrul sau de Externe afirmat ca acordul de pace pentru Ucraina, semnat la Minsk (capitala Belarusului), nu este ceea ce si-a dorit Germania, dar este un pas necesar pentru o evolutie pozitiva.Angela Merkel a declarat ca nu-si face nicio iluzie si stie ca exista inca mari obstacole de depasit. UPDATE 12.18 Fondul Monetar International (FMI) a ajuns la o intelegere cu Ucraina pentru acordarea unui imprumut in valoare de 17 miliarde de dolari, pachetul de ajutor financiar urmand sa ajunga la 40 de miliarde de dolari, prin contributia altor parteneri internationali, precum Uniunea Europeana. Putine detalii au aparut de la negocieri, insa consilierul prezidential ucrainean Valeri Ciali a scris pe pagina de Facebook, cu cateva ore inainte de incheierea intalnirii, ca cei doi sefi de stat au dus un adevarat razboi al nervilor. Liderii din Ucraina, Rusia, Franta si Germania au pornit discutiile de la un document comun de lucru elaborat, marti, de negociatori din partea Rusiei, Ucrainei, separatistilor prorusi si OSCE, dar ieri dupa-amiaza, la sosirea celor patru lideri existau inca destule probleme care trebuiau rezolvate. Autoritatile de la Kiev au promulgat o lege care instaureaza un "statut special" foarte generos pentru acestea., Moscova insista pentru federalizarea Ucrainei, cu o autonomie extinsa pentru zonele controlate de rebeli si alegerea unor guvernatori regionali (in prezent numiti de Kiev) pentru a legitima "presedintii" republicilor autoproclamate la Donetk si Lugansk.

acum 69 luni (12 Feb 2015)

UPDATE 14.51 Potrivit 1tv.ru,o noua runda de negocieri privind solutionarea pasnica a conflictului din Ucraina va avea loc luni, la Berlin. Informatia a fost confirmata de catre Ministerul de Externe de la Moscova. De aceasta data, Germania, Franta, Ucraina si Rusia vor fi reprezentate de catre ministrii de Externe. UPDATE 12.30 Angela Merkel a declarat ca nu-si face nicio iluzie si stie ca exista inca mari obstacole de depasit. Si ministrul sau de Externe afirmat ca acordul de pace pentru Ucraina, semnat la Minsk (capitala Belarusului), nu este ceea ce si-a dorit Germania, dar este un pas necesar pentru o evolutie pozitiva.Angela Merkel a declarat ca nu-si face nicio iluzie si stie ca exista inca mari obstacole de depasit.

Si ministrul sau de Externe afirmat ca acordul de pace pentru Ucraina nu este ceea ce si-a dorit Germania, dar este un pas necesar pentru o evolutie pozitiva.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ca presedintele rus, Vladimir Putin, a fost nevoit sa exercite presiuni asupra separatistilor ucraineni pentru a accepta acordul de incetare a focului incheiat joi in urma negocierilor de la Minsk, relateaza Russia Today. UPDATE 12.18 Fondul Monetar International (FMI) a ajuns la o intelegere cu Ucraina pentru acordarea unui imprumut in valoare de 17 miliarde de dolari, pachetul de ajutor financiar urmand sa ajunga la 40 de miliarde de dolari, prin contributia altor parteneri internationali, precum Uniunea Europeana. UPDATE 11.47 Acordul de pace ar include si eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko, detinuta de vara trecuta intr-o inchisoare din Rusia, dupa ce a fost capturata. Am convenit asupra unui armistitiu incepand cu 15 februarie, la ora 00.00", a declarat Putin, in urma negocierilor maraton de la Minsk, intre liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei si Frantei. O decizie de compromis a fost luata cu privire la o zona demilitarizata pe linia frontului, care era principalul punct de blocaj in cadrul negocierilor. Putin ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro