LIVETEXT Romania - Uruguay, handbalistele noastre fac pasul decisiv spre Rio. Avans de 7 goluri la pauza

LIVETEXT Romania - Uruguay, handbalistele noastre fac pasul decisiv spre Rio. Avans de 7 goluri la pauza

Muntenegru ne-a calificat si matematic Dupa succesele cu Danemarca si Uruguay, Romania s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru ca Muntenegru a invins Danemarca cu 26-22 si a scos din joc echipa gazda a turneului preolimpic. Vineri Muntenegru - Uruguay 34-19 Danemarca - Romania 25-32 Sambata Romania - Uruguay 36-19 Danemarca - Muntenegru 22-26 Duminica: Danemarca - Uruguay, Romania - Muntenegru Clasament 1.

acum 99 luni (19 Mar 2016)

Romania a trecut fara emotii de Uruguay, chiar daca selectionerul Tomas Ryde a folosit o echipa formata din handbaliste care au jucat mai putin. Chintoan si Tanasie, pe contraatac, au facut spectacol in fata unei nationale modeste si Romania a invins la o diferenta de 17 goluri, scor 36-19.

Fanii romani au fost din nou la datorie in tribunele arenei daneze, care a fost aproape goala in rest, dar pentru tricolore au contat doar incurajarile compatriotilor si s-au impus la pas.

Muntenegru ne-a calificat si matematic

Dupa succesele cu Danemarca si Uruguay, Romania s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru ca Muntenegru a invins Danemarca cu 26-22 si a scos din joc echipa gazda a turneului preolimpic. Meciurile de duminica practic nu mai au nicio miza, pentru ca Romania si Muntenegru vor merge la brat la JO.

Pe cine vom intalni in Brazilia

In celelalte doua turnee preolimpice au fost repartizate Franta, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot intre 18-20 martie. Dupa primele doua zile de competitie, Olanda, Rusia si Suedia au obtinut calificarea la JO, la care ajung primele doua clasate la fiecare turneu.

Echipa de handbal feminin a Romaniei a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima data la editia din 1976, cand a obtinut si cea mai buna clasare - locul 4, iar apoi la editiile din 2000 si 2008, cand a incheiat pe aceeasi pozitie, 7.

Vineri

Muntenegru - Uruguay 34-19

Danemarca - Romania 25-32

Sambata

Romania - Uruguay 36-19

Danemarca - Muntenegru 22-26

Duminica: Danemarca - Uruguay, Romania - Muntenegru

Clasament

1. Uruguay 0p

*Rom... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro