LIVETEXT Franta si Portugalia lupta pentru coroana de regina a Europei

LIVETEXT Franta si Portugalia lupta pentru coroana de regina a Europei

Nationala Portugaliei joaca pentru prima data in finala unui turneu major, cea mai mare performanta a sa de pana acum la Euro fiind locul doi ocupat la editia din 2004. La editia din acest an a Euro, cele doua finaliste au avut urmatorul parcurs: Portugalia: Locul 3 in grupa F, dupa 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria si 3-3 cu Ungaria (s-a calificat numorandu-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei in grupele de la Euro);

acum 81 luni (10 Jul 2016)

Nationala Portugaliei joaca pentru prima data in finala unui turneu major, cea mai mare performanta a sa de pana acum la Euro fiind locul doi ocupat la editia din 2004.

Portughezii mai au in palmares un loc trei la Cupa Mondiala din 1966.

La editia din acest an a Euro, cele doua finaliste au avut urmatorul parcurs:

Portugalia: Locul 3 in grupa F, dupa 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria si 3-3 cu Ungaria (s-a calificat numorandu-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei in grupele de la Euro); 1-0 cu Croatia in optimi, 6-4 cu Polonia in urma loviturilor de departajare in sferturi, 2-0 cu Tara Galilor in semifinale.

Franta: Primul loc in grupa A, dupa 2-1 cu Romania, 2-0 cu Albania si 0-0 cu Elvetia; 2-1 cu Irlanda in optimi, 5-2 cu Islanda in sferturi, 2-0 cu Germania in semifinale.

Fernando Santos: "Am spus dinainte ca obiectivul nostru este sa jucam finala si sa o castigam. Am spus inca de la inceput ca exista trei favorite la aceasta competitie: Franta, Spania si Germania. Daca ar trebui sa fim atenti la individualitati, ne-am face griji in legatura cu toti jucatorii. Franta are jucatori celebri, de calitate, care evolueaza la echipe mari din intreaga lume. Fiecare poate face diferenta, dar si Portugalia are o echipa puternica, cu jucatori care pot face diferenta". Jucatorii stiu ca este un privilegiu faptul ca joaca finala Euro 2016 acasa, la Paris. Nu am avut sansa sa lucram la tactica de la semifinala, dar sunt increzator ca jucatorii mei vor fi pregatiti pentru acest meci urias. Faptul ca am castigat trofee majore ca jucator ma ajuta, dar eu nu vorbesc niciodata despre trecut. La fel ca noi, portughezii au fost criticati la inceputul turneului. La fel ca noi, au ajuns in finala.

Echipele probabile

Portugalia: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, Joao Mari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro