LIVE VIDEO Un nou scandal pe Legile Justitiei. UNJR vrea o Sectie speciala de investigare a magistratilor. Predoiu: Amendamentul a fost trimis la ora 00.30

LIVE VIDEO Un nou scandal pe Legile Justitiei. UNJR vrea o Sectie speciala de investigare a magistratilor. Predoiu: Amendamentul a fost trimis la ora 00.30

Daca numirile in pozitia de procuror general sau procurori sefi directii sunt facute cu vadit aport politic (propunerea e facuta de ministrul Justitiei, iar numirea de presedinte), in cazul acestei sectii numirea procurorului sef se face de catre plenul CSM. Predoiu: UNJR a trimis propunerile la ora 00.30 Deputatul PNL Catalin Predoiu a acuzat joi faptul ca Uniunea Nationala a Judecatorilor (UNJR) a transmis azi-noapte, la 00:30 o serie de amendamente la legea 304/2004 privind organizarea judiciara care privesc infiintarea unei directii noi de investigare a magistratilor si care elimina DNA din procedura de anchetare a judecatorilor si procurorilor corupti.

acum 37 luni (7 Dec 2017)

Urmareste LIVE dezbaterea pe Legile Justitiei

UPDATE S-a supus la vot ca lucrarile Comisiei sa fie suspendate pe perioada doliului national (14, 15, 16 Decembrie). PNL ar fi vrut ca lucrarile sa fie suspendate si pe data de 13, cand politicienii sunt invitati de Casa Regala la Peles.

UPDATE Marton Arpad, UDMR: Protestatarii nu aveau bate, dar nici pasnici nu au fost. A trebuit sa merg pe jos de la Parlament si am simtit acelasi lucru ca in 1990.

UPDATE Stelian Ion: Este rau ca nu au fost invitate la dezbateri toate asociatiile profesionale. Domnul Arpad, noi nu am chemat oamenii in strada, desi a protesta mi se pare o manifestare pozitiva de civism.

UPDATE Iulia Scantei (PNL), despre amendamentele la legile Justitiei venite din partea asociatilor de magistrati: Unii magistrati au facut pe staful tehhnic.

UPDATE Nicolae Moga (PSD): Am o rugaminte: haideti sa nu ne mai facem de ras. Ca ne-am facut deja de ras. Sunt de acord ca in perioada de doliu national sa suspendam lucrarile comisiei, cu toate ca in perioada doliului national nu sunt suspendate activitatile de zi cu zi. Va rog sa primiti din partea mea scuzele pentru acele iesiri necontrolate de ieri.

UPDATE Marton Arpad ( UDMR), despre faptul ca USR a pactizat cu protestatarii, aseara, in fata Parlamentului: Mi-am amintit de 1990, cand, desi nu i-a chemat, Iliescu le-a multumit minerilor pentru ca au venit.

UPDATE Florin Iordache: Ieri, trebuia sa avem sedinta, dar din cauza spectacolului oferit de USR, care a dus dezbaterea in derizoriu, am amanat sedinta pentru azi. Ordinea de zi facuta ad-hoc e un mod abuziv de lucru.

UPDATE Senatoarea PNL Iulia Scantei a precizat ca propunerea de amendare a legii a fost transmisa pe mail membrilor comisiei la ora 00.30 noaptea, si s-a intrebat daca UNJR a luat decizia la miezul noptii.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro