LIVE VIDEO. Presedintele Trump incearca reabilitarea relatiilor SUA cu lumea musulmana, pentru o colaborare mai buna impotriva terorismului. Americanii vor avea in Orientul Mijlociu un centru pentru combaterea extremismului

SUA vor vinde Arabiei Saudite arme de 110 miliarde de dolari Dupa Arabia Saudita, presedintele american se va deplasa succesiv in Israel, in teritoriile palestiniene, la Vatican, la Bruxelles - pentru un summit NATO - si in Sicilia, pentru o reuniune la varf a G7. Citeste si: Donald Trump, despre vizita lui in Arabia Saudita, impreuna cu sotia: A fost o zi minunata Donald Trump a vorbit despre "sute de miliarde de dolari investiti in Statele Unite si in locuri de munca, locuri de munca, locuri de munca.

acum 66 luni (21 May 2017)

UPDATE 18,35: Statele Unite vor deschide in Orientul Mijlociu un centru pentru combaterea extremismului, a anuntat presedintele Trump cu prilejul vizitei sale in Arabia Saudita.

"Am promis ca SUA nu vor impune un mod de viata altor state, dar vom promova pacea, securitatea si prosperitatea in aceasta regiune, precum si in intreaga lume.

Pe de alta parte, liderul Casei Albe s-a declarat "onorat" de modul cum a fost primit in Arabia Saudita si a anuntat ca incepe o noua epoca in relatiile bilaterale.

"Sunt onorat sa fiu primit de astfel de gazde. Sunt aici sa livrez un mesaj de prietenie, de speranta si de dragoste. De aceea am decis sa vin in inima lumii musulmane in prima mea vizita externa", a spus presedintele Trump.

Presedintele Donald Trump va explica, duminica, in cadrul unui discurs sustinut in Arabia Saudita, faptul ca Statele Unite nu se afla in razboi cu Islamul, ci in lupta cu terorismul, anunta un comunicat transmis de Casa Alba.

Totodata, presedintele Trump va defini lupta cu gruparile teroriste ca pe o "batalie intre bine si rau".

Donald Trump va incerca astfel sa faca uitate remarcile sale critice la adresa Islamului, pe care le lansase in timpul campaniei electorale din SUA.

Trump va explica faptul ca el face diferenta intre Islam si ideologia care alimenteaza grupuri teroriste precum ISIS. "Aceasta este o batalie intre criminalii barbari care incearca sa elimine viata si oameni decenti de toate religiile care incearca sa o protejeze. SUA vor vinde Arabiei Saudite arme de 110 miliarde de dolari

Dupa Arabia Saudita, presedintele american se va deplasa succesiv in Israel, in teritoriile palestiniene, la Vatican, la Bruxelles - pentru un summit NATO - si in Sicilia, pentru o reuniune la varf a G7.

Presedintele american Donald Trump a sosit sambata la Riad, capitala Arabiei Saudite, in prima etapa a turneului sau inaugural in strainatate dupa preluarea mandatului la ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro