LIVE VIDEO Francezii sarbatoresc Ziua Nationala. Macron asista, alaturi de Trump, la prima parada militara in calitate de presedinte al Frantei

LIVE VIDEO Francezii sarbatoresc Ziua Nationala. Macron asista, alaturi de Trump, la prima parada militara in calitate de presedinte al Frantei

Alaturi de el stat un oaspete de onoare, si anume presedintele american Donald Trump. Un tanc Schneider defileaza pentru prima oara pe Champs-Elysees FOTO Le Figaro Peste 3.700 de militari, 211 vehicule, 24 de cai, 63 de avioane si 29 de elicoptere au participat la parada militara din acest an desfasurata sub tema "1917-2017: 100 de ani de tehnologie". Dupa defilarea de la Paris, Emmanuel Macron a plecat la Nisa pentru a comemora un an de la atentatul jihadist de Ziua Frantei soldat cu 86 de morti.

acum 83 luni (14 Jul 2017)

Alaturi de el stat un oaspete de onoare, si anume presedintele american Donald Trump.

Sarbatorita anual din 1880 incoace, Ziua Nationala a Frantei reprezinta un prilej de reafirmare a unitatii si valorilor republicii. Ziua a inceput cu traditionala parada militara de pe Champs-Elysees din Paris, un eveniment foarte asteptat, si se va incheia cu focuri de artificii in intreaga tara. In contextul "unei amenintari teroriste sporite", dupa cum a afirmat prefectul Politiei Parisului, Michel Delpuech, aproximativ 11.000 de politisti si jandarmi au fost mobilizati pentru supravegherea festivitatilor din capitala Frantei.

Emmanuel Macron, la prima parada militara in calitate de presedinte al Frantei FOTO Le Figaro Parada militara pe Champs-Elysees

Traditionala parada militara de pe Bulevardul Champs-Elysees a inceput la ora locala 10.00 (11.00 ora Romaniei) si a durat pana la ora locala 12.00 (13.00 ora Romaniei). Soldati ai armatei franceze au defilat alaturi de soldati ai armatei americane, invitati in acest an pentru a marca o suta de ani de la intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial (1914-1918). Emmanuel Macron a urmarit parada impreuna cu oaspetele sau de onoare de peste Atlantic Donald Trump.

Un tanc Schneider defileaza pentru prima oara pe Champs-Elysees FOTO Le Figaro

Peste 3.700 de militari, 211 vehicule, 24 de cai, 63 de avioane si 29 de elicoptere au participat la parada militara din acest an desfasurata sub tema "1917-2017: 100 de ani de tehnologie".

Donald Trump a sosit ieri la Paris si a plecat imediat dupa parada de pe Champs-Elysees.

FOTO Captura AFP Macron: Nimic nu va separa vreodata Franta de Statele Unite

La finalul paradei, Emmanuel Macron a sustinut un discurs in cursul caruia a dat asigurari ca "nimic nu va separa vreodata" Franta de Statele Unite.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro