LIVE VIDEO Cateva zeci de persoane protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei. "Respectati drepturile copiilor romani!"

LIVE VIDEO Cateva zeci de persoane protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei.

UPDATE 12.50 "Venim astazi sa tragem acest semnal de alarma si cerem statului roman sa ia atitudine fata de discriminarea lingvistica la care sunt supusi fratii nostri care astazi traiesc in Ucraina. Daca legea va fi promulgata de presedintele Porosenko, vom continua non-stop protestele pentru ca statul roman sa reactioneze in termenii cei mai duri fata de inchiderea scolilor din Ucraina", a spus George Simion, unul dintre organizatorii protestului din fata Ambasadei Ucraina, citat de Mediafax. Reforma sistemului de invatamant din Ucraina a starnit un val de critici, comunitatea de romani din Ucraina vorbind despre un proces de lichidare a scolilor romanesti si de ucrainizare a minoritatilor etnice.

acum 57 luni (16 Sep 2017)

UPDATE 12.50 "Venim astazi sa tragem acest semnal de alarma si cerem statului roman sa ia atitudine fata de discriminarea lingvistica la care sunt supusi fratii nostri care astazi traiesc in Ucraina. Daca legea va fi promulgata de presedintele Porosenko, vom continua non-stop protestele pentru ca statul roman sa reactioneze in termenii cei mai duri fata de inchiderea scolilor din Ucraina", a spus George Simion, unul dintre organizatorii protestului din fata Ambasadei Ucraina, citat de Mediafax. Toata opinia publica din Romania e indignata si nu va tolera o astdfel de actiune din partea unui stat pe care il consideram prieten si pe care doream sa il sprijinim pe parcursul sau european.

"Nu discriminarii lingvistice", "Respectati drepturile copiilor romani", "Nu inchideti scolile in limba romana", "Respectati articolul 13 din tratatul de baza", sunt mesajele pe care le arboreaza protestatarii. "Salvati scolile romanesti din Ucraina!",

"Salvati scolile romanesti din Ucraina!", este evenimentul organizat pe facebook de mai multe organizatii. "Toti romanii sunt asteptati sa fie solidari cu cei 500 000 de conationali si cu scolile cu predare in limba romana din Ucraina, sambata, 16 septembrie, la ora 11:00 in fata ambasadei Ucrainei din Bucuresti (Bulevardul Aviatorilor 24)", anunta organizatorii.

"5 septembrie Parlamentul Ucrainean a adoptat o noua Lege a Educatiei, prin care se desfiinteaza practic sistemul de invatamant in limba materna, deci si cel in limba romana. Consideram ca, daca aceasta prevedere din noua lege va fi pusa in practica, identitatea culturala si lingvistica a etnicilor romani din Ucraina va fi pusa in pericol pe termen scurt si mediu, iar pe termen lung va fi periclitata chiar existenta comunitatii romanesti din Ucraina", arata organizatorii.

Modificarea Legii Educatiei

Parlamentul de la Kiev a adoptat o noua Lege a Educatie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro