LIVE TEXT Traian Basescu: Romani, mergeti la vot! Este esential. Guvernul Ponta NU A VRUT sa-i lase pe romanii din strainatate sa voteze. Ponta ramane un PISICUT. O sa vedeti pe inregistrari

UPDATE 19:43 Si premierul Victor Ponta a postat pe contul sau de Facebook filmuletul la care facea referire cand a auzit despre intentia presedintelui de a publica un film cu premierul de la Cotroceni. Avem si cateva elemente foarte clare din care rezulta incercarea de obstructionare a votului romanilor din strainatate: comunicatul de ieri al Ministerului de Externe al Germaniei, care a demontat afirmatiile facute de premierul Ponta ca nu se pot infiinta sectii de votare in afara consulatelor, a consulatelor onorifice si a ambasadelor pe teritoriul Germaniei. Aveau atat interpretarea Articolului 54 de catre Biroul Electoral Central, cum, de asemenea, aveau la dispozitie ordonanta de urgenta prin care, constatand deficientele de la primul tur, putea sa infiinteze noi sectii de votare, suspendand anumite prevederi din Legea de organizare a alegerilor pentru functia de presedinte, la fel cum au suspendat articole din Legea administratiei publice locale pentru transferul primarilor de la un partid la altul. Mai mult decat atat, dincolo de exemplul legat de Germania, unde insusi ministrul de Externe a spus ca se pot organiza sectii de votare suplimentare pe teritoriul Germaniei, sunt scrisori de la primari, din Spania si din Italia care pun la dispozitie spatii pentru organizarea turului doi al alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei. De ce fac aceasta afirmatie, de fapt Biroul Electoral Central nu are voie sa spuna sa se faca noi sectii de votare la turul doi, pentru ca Articolul 12 stabileste precis cine are obligatia sa stabileasca numarul de sectii si locul de amplasare, dar Biroul Electoral Central interpreteaza corect si in favoarea electoratului, si in favoarea Constitutie, Articolul 54 din Legea 370 pentru alegerea presedintelui si spune ca este obligatorie mentinerea sectiilor de votare pentru turul doi acolo unde sunt liste permanente, iar liste permanente avem numai in tara, in strainatate nu avem liste permanente, ci sunt liste suplimentare asa cum sunt in toate sectiile de votare din Romania. Va explic ca sa nu ramana dubii, acolo unde sunt sectii de votare pe teritoriul national si sunt liste permanente este interzisa infiintarea de noi sectii de votare pentru ca asta inseamna rearondarea cetatenilor la alte sectii de votare. Fac din nou un apel la toti romanii de buna-credinta ca duminica sa vina la vot si sa nu-si lase tara jefuita de un grup de demagogi care au de aparat coruptii care stau in fata puscariilor.

acum 109 luni (14 Nov 2014)

UPDATE 19:43 Si premierul Victor Ponta a postat pe contul sau de Facebook filmuletul la care facea referire cand a auzit despre intentia presedintelui de a publica un film cu premierul de la Cotroceni. Traian Basescu si-a descris postarea astfel: "Leu la televizor, pisicut la Cotroceni (tot pisicut a fost si la Bruxelles cand a primit lista de la domnul Barroso) ". Stiu ca este un efort suplimentar pentru ei, stiu ca le cer cheltuieli suplimentare, dar ii rog sa inteleaga ca duminica este esential sa iasa la vot si sa-si aleaga presedintele.

Traian Basescu: In ceea ce priveste campania electorala, pana la urma ea se finalizeaza teoretic azi, la ora 24, dar in fapt tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, al cetatenilor simpli din aceasta perioada de campanie se termina duminica, prin exercitarea dreptului suveran al romanilor de a vota.

Traian Basescu: Din acest punct de vedere, as face observatia asupra careia asez toata responsabiltatea presedintelui, ca a fost evident faptul ca membrii guvernului, ministerul de Extern incearca sa obstructioneze votul cetatenilor romani din strainatate. Comunicatul de ieri al MAE al Germaniei, care a demontat afirmatiile lui Ponta ca nu se pot infiinta sectii de votare in afara consulatelor si ambasadelor. Mai mult, Guvernul Romaniei a fost solicitat sa ceara infiintarea de sectii, ministrul de Externe german utilizand exemplul oferirii de spatii pentru alegerile din Turcia .Am constatat ca speranta mea la numirea dlui Melescanu ca ministru de Externe a fost una desarta.

Traian Basescu: De aceea, ii chem pe romani, pe romanii din strainatate in mod special, sa nu se uite la distanta, pentru ca au aici copiii lor, parintii lor si se vor intoarce aici cand Romania le va oferi conditii de trai pe care sa le accepte.

Traian Basescu Am informatii ca sunt partide care au decis sa nu-si trimita reprezentanti in sectiile de votare, pentru a se putea intarzia viteza la vot. Fac ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro