Live Text Roma 2015. Simona Halep - Alexandra Dulgheru: vineri, ora 13.00. Avancronica unei premiere romanesti

Simona Halep, cap de serie numarul 2, s-a calificat in semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, dupa ce a trecut de Alexandra Dulgheru, 72 WTA, scor 6-1, 6-0. Simona Halep, cap de serie numarul 2, si Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, se vor intalni in premiera intr-un sfert de finala romanesc, in cadrul turneului Premier 5 de la Roma. Meciul de la Foro Italico, locul de desfasurare al turneului Premier 5 de la Roma, este unul care va promova foarte mult imaginea tenisului romanesc, avand in vedere ca este o premiera ca doua romance sa se dueleze la acest nivel in cadrul turneului. Spectacolul de pe teren este de asteptat sa fie completat de romanii care vor veni in numar mare pentru a le vedea pe cele doua, astfel ca la Foro Italico se va vorbi in mare parte romaneste, cel putin la ora meciului.

acum 109 luni (14 May 2015)

Simona Halep, cap de serie numarul 2, s-a calificat in semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, dupa ce a trecut de Alexandra Dulgheru, 72 WTA, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep a reusit cea mai clara victorie a sa din acest an chiar impotriva unei romance, ea eliminand-o pe Dulgheru dupa doar 56 de minute de joc. Simona a evoluat fara menajamente, dand totul inca de la primul punct. Pentru Alexandra turneul a fost unul istovitor, ea jucand cu 3 meciuri in plus fata de Halep deoarece a venit din calificari iar Simona a avut liber in primul tur.

Intalnirea dintre Halep si Dulgheru a fost prima din cariera lor. Pana acum Simona a fost invinsa doar de o singura conationala, Sorana Cirstea, care de altfel conduce cu 2-1 in meciurile directe.

----

Live Text Simona Halep - Alexandra Dulgheru: 6-1, 6-0

6-0: Game, MECI, Halep. Cele doua au reusit un schimb de mingi fantastic in al patrulea game al setului secund. Multe mingi in cross, cu ambele jucatoare schimband de fiecare data directia - astfel a aratat cel mai frumos punct al meciului, castigat de Dulgheru.

Se joaca de doar 43 de minute, iar in acest ritm meciul s-ar putea incheia in mai putin de o ora. In ciuda scorului, schimburile de mingi sunt mult mai stranse. Simona a fost la un pas sa piarda acest punct, salvand doua mingi de break.

Arena centrala de la Foro Italico este pe jumatate plina. Probabil publicul al fi fost mult mai numeros daca partida avea loc mai tarziu, avand in vedere ca este o zi de lucru.

Dulgheru are o tactica buna, dar de multe ii lipsesc doar cativa centimetri pentru a trimite mingea in teren. Dulgheru a fost aproape de a face un break, dar la fel ca in mult puncte din acest meci i-a mai lipsit inca putin. Alexandra a fost sfatuita de antrenorul sau sa atace mai mult.

In ciuda scorului, Simona are 5 erori nefortate, fata de doar 1 singura a Alexandrei.

Publicul a inceput sa se adune pe arena centrala de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro