LIVE Noi proteste la Chisinau. PDA a strans 3000 de oameni care au pornit spre Parlament

LIVE Noi proteste la Chisinau. PDA a strans 3000 de oameni care au pornit spre Parlament

Valeriu Munteanu, despre protestele de la Chisinau: A fost o tentativa de lovitura de stat regizata de Kremlin UPDATE 12:00 Scuarul din fata Parlamentului de la Chisinau este neincapator pentru miile de persoane adunate a doua zi de la investirea Guvernului Filip pentru a protesta impotriva autoritatilor si a cere alegeri anticipate. Actiunea de protest a Platformei Demnitate si Adevar Video: Privesc.eu Actiunea de protest a PSRM si PN Video: Privesc.eu UPDATE 10:00 Sustinatorii Platformei Demnitate si Adevar s-au adunat in numar de circa 50 de persoane in tabara de corturi din Piata Marii Adunari Nationale. Reactia Ambasadei SUA la protestele din Chisinau: Autoritatile sa se intalneasca imediat cu protestatarii Uniunea Europeana solicita calm si retinere de la politicienii de la Chisinau Romania indeamna cetatenii Republicii Moldova la calm si sustine ca Guvernul Filip trebuie investit oficial Ce scriu Associated Press, Russia Today si BBC despre investirea Guvernului Filip si protestele de la Chisinau Proteste la Chisinau Cladirea Parlamentului Republicii Moldova a fost luata cu asalt ieri seara de protestatarii Platformei Demnitate si Adevar carora li s-au alaturat sustinatorii pro-rusi ai lui Renato Usatai si Igor Dodon. Ce s-a intamplat miercuri la Chisinau: Guvern votat rapid, Parlament luat cu asalt de protestatari, juramant depus in secret Ce vor liderii protestelor de la Chisinau Oamenii trebuie sa protesteze, dar in pod pasnic, sustin liderii partidelor protestatare, care au facut declaratii in cadrul emisiunii "Politica" de la postul de televiziune "TV 7", transmite IPN.

acum 56 luni (21 Jan 2016)

UPDATE 18:40 Guvernul Filip, investit miercuri la ora 23:00, s-a intrunit joi in prima sa sedinta. Aceasta a inceput la ora 18:00 si a fost prezidata de premierul Pavel Filip. Astfel, oamenii se indreapta spre casele lor si asteapta decizia de maine a majoritatii parlamentare privind solicitarea protestatarilor de a fi declarate alegeri anticipate. Andrian Candu, dupa intrevederea cu protestatarii FOTO Alexandru Tarlev Am adus la cunostinta pozitia protestatarilor si am obtinut promisiunea ca azi seara sau maine dimineata se vor convoca in sedinta pentru a examina solicitarea noastra. Ultimatumului lui Dodon, Usatii si Nastase UPDATE 17:30 Andrei Nastase, Igor Dodon si Renato Usatii au iesit de la intrevederea cu seful Legislativului, Andrian Candu. Acestia au declarat ca autoritatile le-ar fi promis ca astazi sau maine vor discuta cerinte protestatarilor - organizarea alegerilor anticipate - si vor veni cu un raspuns.

Liderii protestatarilor de la Chisinau FOTO Alexandru Tarlev "Exista doua cai de a declansa alegeri anticipate: fie prin votul majoritatii parlamentarilor, inclusiv socialistii pot veni in Parlament sa voteze pentru anularea hotararii Parlamentului de investire a guvernului, fie prin decizia Curtii Consituttionale", a precizat Dodon. UPDATE 15:55 Liderii Platformei Demnitate si Adevar, Partidului Socialistilor si Partidului Nostru au intrat la consultari cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu. De asemenea, socialistii au vrut sa afle un raspuns la intrebarea de ce Partidul Democrat vrea sa organizeze un protest in centrul Capitalei maine. UPDATE 15:20 Protestatarii din Chisinau in frunte cu liderii PSRM, PN si PDA au ajuns la sediul Curtii Constitutionale si cer ca institutia sa se reuneasca urgent intr-o sedinta si sa anuleze voturile deputatilor din Parlament acordate Guvernului Filip, ieri, 20 ianuarie. Manifestantii vor anularea decretului de investire a lui Pavel Filip in functia de prim-ministru. UPDATE 15:19 Noul prim-ministru al R... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro