Litoralul Marii Negre intra in sezonul scumpirilor drastice. Cu cat cresc preturile pana la mijlocul lui august

Litoralul Marii Negre intra in sezonul scumpirilor drastice. Cu cat cresc preturile pana la mijlocul lui august

Excursii in oras sau in judet Turistii care vin pe litoral pot beneficia si de excursii locale in Constanta, la Delfinariu, acvariu sau Muzeul de Istorie si Arheologie, dar si in judet: la Nunta Zamfirei, Cheile Dobrogei, pot face un zbor de agrement la Tuzla sau pot merge la o degustare de vinuri la Murfatlar. Istoria sarbatorii primei zile de plaja, de la serbare campeneasca la marea descalecare in capitala distractiei Plajele salbatice - ultimele refugii de pe litoralul romanesc, unde sunt stapani doar pescarusii si unde se aude doar cantecul marii De ce au disparut turistii straini de pe litoralul romanesc dupa Revolutie.

acum 67 luni (21 Jun 2016)

Multi romani si-au cumparat vacantele pe litoralul Marii Negre in perioada de "inscrieri timpurii", care a debutat in noiembrie 2015 si s-a incheiat la sfarsitul lunii martie 2016.

Restul turistilor, care aleg unde sa-si petreaca vacantele pe ultima suta de metri si merg direct la receptiile hotelurilor, au de platit mult mai mult. Pe deasupra, majoritatea hotelierilor de la Marea Neagra cresc in aceasta perioada tarifele, de la o saptamana la alta, cu aproximativ 15%. Tarifele lunii iunie pe litoral Spre exemplu, la Hotelul Zenith din Mamaia, de patru stele, pana la 11 iunie, o camera dubla standard, cu mic dejun inclus si cu rezervare facuta din timp, costa 119 lei pe noapte. Chiar si in aceste conditii, aceeasi camera dubla standard cu mic dejun inclus ar ajunge la 248 lei/noapte intre 20-25 iunie, 325 de lei intre 25 iunie-1 iulie si 462 de lei dupa 15 iulie. Intre 19 iulie - 18 august, varful absolut al sezonului estival, tariful ar fi de 498 de lei. La Via Bia din Costinesti, de exemplu, o camera dubla matrimoniala se poate inchiria cu 70 de lei/noapte in aceste zile si cu 80 de lei/noapte in weekend. Pretul pentru o camera tripla este de 100 de lei/noapte in timpul saptamanii si cu 10 lei mai scumpa in weekend. In Venus, la Hotelul Turqoise, de patru stele, o camera dubla se poate inchiria in aceasta perioada cu 580 de lei pe noapte, in sistem all-inclusive. La Hotelul Aida din Saturn, de doua stele, daca la inceputul lunii iunie o camera dubla era de 414 lei, intre 1 si 7 iulie, cazarea va costa, pentru aceeasi camera, 534 de lei. De exemplu, in Vama Veche, TAGOO, un complex de camere cu bai comune, este destinat exclusiv adultilor. La inceputul sezonului estival, pretul unei camere in complexul pentru adulti pornea de la 200 de lei. In august, in varf de sezon va ajunge la 380 de lei. In plus, exista taxa de persoana, de 28 lei/zi pentru un sejur de maxim doua zile si de 23 lei/zi pentru cei care vor sta peste trei zile. Copiii cu varste mai m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro