Lista neagra a dezastrelor petrecute pe drumurile tarii. 48 de morti in autobuz, marea tragedie ascunsa de comunisti

Lista neagra a dezastrelor petrecute pe drumurile tarii. 48 de morti in autobuz, marea tragedie ascunsa de comunisti

Accidentul de pe Valea Uzului - 27 de morti In seara duminicii de 21 august, in jurul orei 19:00, un camion cu remorca in care se aflau 63 de oameni s-a prabusit in albia unui rau de pe Valea Uzului, la limita dintre judetele Bacau si Harghita. Explozia de la Mihailesti - 18 morti In 24 mai 2004, cu cateva minute inainte de ora 6 dimineata, soferul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in sant.

acum 28 luni (13 Aug 2017)

Aproape 50 de oameni au murit in cel mai cumplit accident rutier din istoria Romaniei. Petrecuta in anii de comunist,autoritatile au incercat sa ascunda tragedia, la fel cum au facut si in alte cazuri aproape similare.

Autobuzul prabusit in mlastina - 48 de morti

In duminica de 29 iunie 1980, in jurul orei 14:00, in apropierea satului Hutani, intr-un loc numit "Sapte poduri", un autobuz care transporta 83 de oameni s-a rasturnat intr-o mlastina adanca de cinci metri. Autobuzul supraincarcat, in care se aflau in mare parte muncitori de la uzinele din Suceava, a iesit de pe sosea in zona unui pod, scufundandu-se in ape. Presa din anii regimului comunist a relatat sumar despre catastrofa de la Hutani, mentionand doar ca un autobuz care circula pe ruta Suceava - Botosani a fost implicat intr-un accident.

Accidentul de pe Valea Uzului - 27 de morti

In seara duminicii de 21 august, in jurul orei 19:00, un camion cu remorca in care se aflau 63 de oameni s-a prabusit in albia unui rau de pe Valea Uzului, la limita dintre judetele Bacau si Harghita. 27 de calatori, multi dintre ei copii, au murit striviti intre fiare sau inecati in raul de munte. Soferul camionului s-a apropiat prea mult de marginea carosabilului, incercand sa evite impactul cu un autoturism care circula din sens opus.

Explozia de la Mihailesti - 18 morti

In 24 mai 2004, cu cateva minute inainte de ora 6 dimineata, soferul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in sant. Accidentul s-a petrecut in comuna Mihailesti, aflata la 30 de kilometri de Buzau, pe Drumul National 2. Incarcatura cu saci de azotat a fost cuprinsa de flacari, dupa ce partea din fata a camionului a luat foc. La fata locului au sosit echipajele de prim-ajutor si ale pompierilor. Resturi din camion si victime au fost aruncate la aproape un kilometru, de suflul exploziei. Doi repor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro