Lista cu animale salbatice din Romania. Mamiferele care populeaza tara noastra

Lista cu animale salbatice din Romania. Mamiferele care populeaza tara noastra

E un mare amator de insecte si rame, broaste, cadavre, oua si puii de pasare care stau la sol, dar si ciuperci, fructe si iarba. Bizam Potrivit site-ului animale-salbatice.ro, bizamul este un animal de aproximativ 35 de centimetri lungime care traieste in apropierea apei. Dihorul La noi in tara avem doua specii de dihori care traiesc doar in Dobrogea - dihorul de stepa si dihorul pestrit. Lungimea e de 70 de centimetri si greutatea e pana la 5 kilograme. Rasul In Romania traiesc aproximativ 2.000 de exemplare, in timp ce in Europa si Asia se estimeaza ca sunt 55.000 de exemplare. Mistretul are o lungime de doi metri si o inaltime de un metru.

acum 81 luni (19 Jan 2015)

In Romania, influenta oamenilor asupra animalelor se poate vedea in cazul unor specii. Ariciul

La maturitate ariciul are 25-30 de centimetri, cu o coada de 2-5 centimetri. Locuieste in paduri de foioase, tufisuri, maracinisuri sau in Delta Dunarii, in zonele inalte.

E un mare amator de insecte si rame, broaste, cadavre, oua si puii de pasare care stau la sol, dar si ciuperci, fructe si iarba.

In lume exista 17 specii de arici, grupare in cinci genuri. Diferenta dintre aricii romanetti si cei europeni constau in faptul ca cei locali au botul de culoare mai inchisa, capul mai rotunjit si au o pata alba in zona pieptului.

Bizam

Potrivit site-ului animale-salbatice.ro, bizamul este un animal de aproximativ 35 de centimetri lungime care traieste in apropierea apei. Provine din zonele mlastinoase din America de Nord, a fost adus in Polonia, iar apoi a inceput calatoria prin Europa.

Bursuc

In Romania, bursucul traieste in regiunile cu paduri. Are 20-25 de kilograme si hiberneaza iarna.

Bursucul traieste 12-18 ani si traieste aproape tot timpul in vizuina, mai putin noaptea, cand se hraneste. Animalul acesta consuma fructe, seminta, oua, viermi, radacini, insecte, porumb si pui de pasari.

Capra Neagra

E o specie raspandita in regiunile muntoase din Europa si Asia Mica. Animalul are 110-130 de centimetri si o coada scurta.

Traieste in grupuri de 15-30 de capre. Perioada de gestatie dureaza sase luni, iar iezii devin maturi la trei ani. Pericolele la care sunt expuse sunt caderile de stanci, animalele de prada ca rasul, lupul, ursul sau vulturul. Dihorul

La noi in tara avem doua specii de dihori care traiesc doar in Dobrogea - dihorul de stepa si dihorul pestrit.

Se hraneste... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro