LISTA celor cinci comisari europeni desemnati care ar putea intampina probleme in cadrul audierilor

LISTA celor cinci comisari europeni desemnati care ar putea intampina probleme in cadrul audierilor

MIGUEL ARIAS CANETE Conflicte de interese, suspiciuni de evaziune fiscala, declaratii sexiste: spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat pentru Energie si Climat, este de departe cel mai controversat. Trecand de la functia de deputat la cea de sef al Guvernului in mai putin de trei ani, Bratusek a permis tarii sale sa evite recurgerea unui plan de ajutor financiar in 2013.

acum 98 luni (28 Sep 2014)

MIGUEL ARIAS CANETE

Conflicte de interese, suspiciuni de evaziune fiscala, declaratii sexiste: spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat pentru Energie si Climat, este de departe cel mai controversat.

Canete a vorbit si despre "superioritatea sa intelectuala" in fata unei candidate socialiste in campania pentru alegerile europene.

Eliminarea sa pur si simplu pare putin probabila, deoarece PPE (dreapta), al carui membru este, ar putea cere in schimb capul unui socialist.

JONATHAN HILL

Britanic, eurosceptic si fost lobbyist, Jonathan Hill cumuleaza mai multe probleme. Rezumand starea de spirit a numerosi deputati, Udo Bullmann (SPD) se intreaba daca "Hill va fi independent sau va incerca sa apere interesele City din Londra". Hill trebuie sa se astepte sa fie "agasat" la audiere.

PIERRE MOSCOVICI

Francezul Pierre Moscovici va trebuie sa fie convingator, avand in vedere ca a fost foarte criticat de la nominalizarea sa in functia de comisar pentru Afaceri Economice si Monetare, avand ca misiune supravegherea bugetara a statelor membre.

Daca va fi confirmat in post, Moscovici va fi pus la zid inca din noiembrie, odata cu previziunile economice ale Comisiei si primul diagnostic in privinta starii economiei franceze.

TIBOR NAVRACSICS

Un apropiat al premierului conservator Viktor Orban, cu care Bruxelles-ul a avut mai multe dispute, ungarul Tibor Navracsics (Educatie, Cultura si Cetatenie) risca sa fie chestionat amanuntit, avand in vedere preocuparea deputatilor de a apara valorile fundamentale ale Europei. Daca apartenenta sa la PPE il poate proteja, lui Navracsics ar putea sa i se retraga dosarul Cetateniei.

ALENKA BRATUSEK

Fostul premier sloven Alenka Bratusek, care se declara liberala, sufera de lipsa sprijinului unuia dintre cele doua partide europene mari, de lipsa de experienta si de faptul ca provine dintr-o tara mica.

Trecand de la functia de deputat la cea de sef ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro