Lipsa de concentrare, foamea continua si agresivitatea, printre semnele care te dau de gol ca nu dormi destul

Lipsa de concentrare, foamea continua si agresivitatea, printre semnele care te dau de gol ca nu dormi destul

Durata si calitatea somnului au un impact deosebit de important asupra corpului uman iar consecintele odihnei necorespunzatoare sunt numeroase, de la banala stare de somnolenta, la pierderea capacitatii de concentrare si chiar instalarea comportamentului agresiv. Adormi in mai putin de 5 minute de la momentul in care te-ai intins pe pat - desi poate parea un semn bun, adormirea intr-un timp atat de scurt este semnul privarii de odihna, potrivit specialistilor de la Institutul National Neurological Disorders and Stroke.

acum 59 luni (3 May 2015)

Durata si calitatea somnului au un impact deosebit de important asupra corpului uman iar consecintele odihnei necorespunzatoare sunt numeroase, de la banala stare de somnolenta, la pierderea capacitatii de concentrare si chiar instalarea comportamentului agresiv.

Adormi in mai putin de 5 minute de la momentul in care te-ai intins pe pat - desi poate parea un semn bun, adormirea intr-un timp atat de scurt este semnul privarii de odihna, potrivit specialistilor de la Institutul National Neurological Disorders and Stroke. De vina e posibil sa fie cortexul prefrontal, zona din creier care este afectata de lipsa de somn.

Aceasta regiune din creier este considerata centrul de comanda al creierului si este implicata in procesele de luare a deciziilor, determinarea comportamentului, a asocierilor vizuale si a capacitatii de atentie, spune Shelby Harris, medic la Centrul Medical Montefiore din New York.

Somnul insuficient duce la o judecata mai slaba si la un comportament impulsiv, la o alimentatie dezechilibrata, iritabilitate, schimbari de dispozitie si nervozitate.

Nu-ti gasesti cuvintele - nu e de mirare daca gandesti ceva si altceva scoti pe gura.

Uiti lucruri - cheile lasate in alta haina, ziua de nastere a unui prieten apropiat sau numele unui coleg uitate pot semnala faptul ca nu dormi destul.

Iti este mai foame decat de obicei - privarea de somn poate creste pofta de mancare din cauza dezechilibrului a doi hormoni importanti, leptina si grelina.

Daca nu este pastrat un echilibru intre acesti doi hormoni, exista un mare risc sa mancam necontrolat, la ore complet nepotrivite si in cantitati destul de mari, astfel ca greutatea si starea generala de sanatate vor avea de suferit.

Nu te poti concentra - incapacitatea de a fi atent e un alt semn ca ar trebui sa dormi ceva mai mult. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro