Liliana Turoiu, propunerea PSD pentru sefia ICR, aviz pozitiv. "Nu e usor sa o iei de la inceput. E o provocare pentru omul de cultura care sunt"

UPDATE Presedintele Comisiei de cultura a anuntat ca avizul pentru sefia ICR merge pentru Liliana Turoiu, cea care a primi 15 voturi. E o provocare la nivel de management si mai ales e o provocare a omului de cultura care sunt", a declarat Turoiu, raspunzand la intrebarea daca va renunta la proiectele sale artistice pentru a se ocupa exclusiv de ICR. De 15 ani sunt consultant de targuri si expozitii organizate de Camera de comert.

acum 42 luni (11 Apr 2017)

UPDATE Presedintele Comisiei de cultura a anuntat ca avizul pentru sefia ICR merge pentru Liliana Turoiu, cea care a primi 15 voturi. "Pentru pozitia de presedinte, avizul Comisiei merge catre Liliana Turoiu, cu 15 voturi, urmata de Cosmin Manolescu, cu 3 voturi, Radu Carp, cu 2 voturi si Radu Boroianu, cu zero voturi. Pentru uniuni de creatie, toti cei nominalizati au fostvotati, cu exceptia domnului Manolescu (Nicolae, n.r.), care are cel mai mic numar de voturi - 8. UPDATE Liliana Turoiu: "Aceasta colaborare (cu ICR - n.r.) a venit intr-o perioada de maturitate artistica, dupa 20 de ani. As dori sa spun foarte sincer si cu parere de rau, ca va trebuie sa pun intre paranteze creatia mea artistica pentru o perioada limitata. E adevarat ca anul acesta am anulat cinci expozitii internatioanale in eventualitatea in care va exista un aviz pozitiv si un vot pentru desemnarea mea ca presedinte al ICR (...) Voi face acest sacrificiu profesional, pentru ca nu e altceva decat un sacrificiu profesional. Nu e usor sa o iei de la capat cand ai ajuns la un nivel de notorietate internationala. E o provocare la nivel de management si mai ales e o provocare a omului de cultura care sunt", a declarat Turoiu, raspunzand la intrebarea daca va renunta la proiectele sale artistice pentru a se ocupa exclusiv de ICR. UPDATE Liliana Turoiu, propunerea PSD pentru sefia ICR: "Sunt membru al Uniunii Artistilor Plastici, sunt artist plastic de aproape 20 de ani. De 15 ani sunt consultant de targuri si expozitii organizate de Camera de comert. Proiectele personale de arta viziuala au fost exemple de platforme culturale viabile, apreciate de personalitati culturale din strainatate si Romania. Turoiu a subliniat ca e nevoie si de "soft power" sau putere intangibila pentru ca ICR sa promoveze valorile traditionale UPDATE Cosmin Manolescu, propunerea USR pentru sefia ICR: O sa incerc sa fac un ICR care sa functioneze bine cu bani putini. UPDATE Radu Carp, profesor universitar, propus de PNL si pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro