Liga Campionilor: Juventus vs Barcelona, duel de peste 1 miliard euro. Avancronica finalei de la Berlin

Juventus Torino și FC Barcelona vor disputa cea de-a șaptea lor intalnire din cupele europene in cadrul finalei Ligii Campionilor, din 6 iunie, de la Berlin. O singură dată s-au intalnit cele două cluburi de cand competiția se dispută sub numele de Liga Campionilor, in 2003, de altfel ultima ediția la care Juventus ajungea in finală. Meciul de pe Stadionul Olimpic din Berlin ar putea fi o luptă mult mai stransă față de previziunile bookmaker-ilor caselor de pariuri.

acum 61 luni (6 Jun 2015)

Juventus Torino și FC Barcelona vor disputa cea de-a șaptea lor intalnire din cupele europene in cadrul finalei Ligii Campionilor, din 6 iunie, de la Berlin.

Liga Campionilor, ediția 2014/2015, se incheie sambătă seara, pe Stadionul Olimpic din Berlin, acolo unde de la ora 21.45 (ora Romaniei), va avea loc cel mai puternic duel dintre o echipă italiană și una spaniolă din ultimii ani. Juventus - Barcelona: ora 21.45

Istoric meciuri directe - Surpriza Steaua!

O singură dată s-au intalnit cele două cluburi de cand competiția se dispută sub numele de Liga Campionilor, in 2003, de altfel ultima ediția la care Juventus ajungea in finală. Atunci italienii treceau de Barcelona, după 2-1 (Camp Nou) / 1-1 (Torino), in faza sferturilor de finală.

O altă dublă manșă a fost disputată in semifinalele Cupei UEFA, in 1991, cand Barcelona se impunea cu 3-2 la general, după 3-1 (Camp Nou) / 0-1 (Torino). Barcelona o elimina pe Juventus, in sferturi (1-0 / 1-1), după care ajungea pană in finală, unde era invinsă de Steaua la loviturile de la 11 metri.

Anul Barcelonei vs revenirea lui Juve in Europa

Anul 2015 a fost unul mare pentru ambele echipe, astfel că duelul de la Berlin va fi cu atat mai incins. Atat Barcelona, cat și Juventus, sunt foarte aproape de a realiza tripla, după ce ambele și-au trecut in palmares campionatul intern și Cupa. Dacă echipa lui Messi a fost o prezență constantă in fazele finale ale Ligii Campionilor, in ultimii ani, Juventus a revenit in ultimele acte ale competiției după o pauză de mai bine de 10 ani.

Barcelona va rămane insă marea favorită a finalei de la Berlin, avand un lot mult mai valoros, printre care și Lionel Messi, care se află din nou la cote maxime. Tripleta Messi - Suarez - Neymar a ținut in șah toate echipele intalnite in această ediție de Liga Campionilor. Cu toate că și Juventus are jucători ca Pirlo, Morata sau Tevez, care po... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro