Liderul separatist "Motorola" a fost asasinat. Ce se va intampla in estul Ucrainei?

Liderul separatist

De asemenea, conform informatiilor transpirate in presa vremii din surse ale serviciilor de informatii ucrainene, Pavlov s-a aflat la Euromaidanul din Kiev in lunile ianuarie-februarie 2014, in perioada de maxima intensitate a manifestatiilor si luptelor de strada, dar si la Odesa, in cadrul manifestatiilor pro-ruse de acolo. Daca informatiile oferite de Strelkov sunt veridice, si, avand in vedere pregatirea si experienta militara anterioara a lui Motorola, nu au de ce sa nu fie veridice, atunci Arsen Pavlov ar fi putut fi recrutat de serviciul de informatii al fortelor armate ale Federatiei Ruse, GRU, inca de pe cand participa la operatiunile antitero din Cecenia, avand functia militara de comandant adjunct de pluton. Dupa ce primeste ordinul de a inainta cu un pluton in ajutorul unui batalion separatist care lupta cu o unitate a armatei ucrainene, Pavlov revine in noaptea urmatoare de unul singur la baza din care plecase, pierzandu-se de plutonul pe care-l conducea in urma atacului unor masini de lupta ale infanteriei ucrainene. Incepand cu 17 octombrie, trupele separatiste au inceput sa deschida iar focul de zeci de ori pe zi, supunand tirului de artilerie usoara si grea pozitiile ucrainene, inregistrandu-se morti si raniti de ambele parti, asta dupa ce prima jumatate a lunii octombrie fusese cea mai calma perioada din tot anul 2016, iar partile ajunsesera la o intelegere asupra retragerii concomitente a trupelor si tehnicii din anumite sectoare ale frontului.

acum 90 luni (21 Oct 2016)

>

Pavlov si garda sa de corp au intrat in liftul care trebuia sa-i duca la etajele superioare ale cladirii. Explozia a fost atat de puternica, incat a daramat usile apartamentelor de la parterul scarii, provocand alte cateva raniri ale locatarilor acestor apartamente. Dupa absolvirea scolii medii generale din Uhta, este mobilizat in fortele armate ale Federatiei Ruse, intr-o brigada de infanterie marina, la transmisiuni, fapt care i-a atras porecla "Motorola", care l-a insotit si in razboiul din estul Ucrainei. Dupa finalizarea stagiului obligatoriu, ramane in armata inca un an si sapte luni, fiind trimis in Cecenia pentru doua misiuni cu durata de jumatate de an fiecare. Dupa lasarea la vatra, Pavlov se inscrie la un curs de salvatori in cadrul unei scoli de pregatire a cadrelor pentru situatiile de urgenta. Ultimul serviciu cunoscut al lui Pavlov, inainte de venirea in Ucraina, este cel de lucrator la o spalatorie auto din orasul Rostov pe Don. In 2012, impreuna cu un coleg de munca pe nume Denisenko, este condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru furtul unui automobil din spalatoria auto in care lucra.

Dupa inceperea actiunilor de destabilizare a puterii ucrainene in estul Ucrainei, Pavlov este observat in orasul Harkov, in luna martie 2014, ca participant la unul din mitingurile pro-ruse. Cand s-a pus problema selectarii celor mai buni luptatori pentru initierea actiunilor de rasturnare armata a autoritatilor legitime din Donbas, Strelkov a ales cu mana lui un grup format din pana la 20 de persoane, printre care se numara si Motorola. In aprilie, acest grup, condus de Strelkov, a ocupat cladirile administrative din orasul Slaviansk, aflat in vestul regiunii Donetk, marcand inceputul agresiunii armate impotriva Ucrainei. De asemenea, conform informatiilor transpirate in presa vremii din surse ale serviciilor de informatii ucrainene, Pavlov s-a aflat la Euromaidanul din Kiev in lunile ianuarie-februarie 2014, in perioa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro