Liderii ISIS, vanati de "Escadroanele mortii"

Liderii ISIS, vanati de

Un sfarsit asemanator cu al fostului programator reperat in inregistrari video cu executii de ostatici l-au avut si alti lideri jihadisti, intre care Omar al-Shishani (Omar Cecenul), fostul comandant militar al Statului Islamic, si sauditul Amr al-Absi, responsabil de mai multe rapiri.

acum 45 luni (12 May 2016)

Abu Waheeb, cautat intens pentru rolul sau in expansiunea jihadistilor in provincia Al-Anbar, situata la granita cu Siria, a fost ucis saptamana trecuta, in Irak, intr-un raid al coalitiei impotriva Statului Islamic.

La ordinul presedintelui american Barack Obama, un grup format din circa 200 de membri ai Delta Force si Navy Seals vaneaza, captureaza sau elimina, in secret, lideri ai Statului Islamic din Irak si Siria, precum si sefi ai retelei teroriste Al-Qaida. Sprijiniti puternic de armata si de CIA si dotati cu echipamente sofisticate, acesti barbati bine antrenati si instruiti trebuie sa patrunda in interiorul inamicului pentru a culege informatii sau a efectua operatiuni de anihilare. Un sfarsit asemanator cu al fostului programator reperat in inregistrari video cu executii de ostatici l-au avut si alti lideri jihadisti, intre care Omar al-Shishani (Omar Cecenul), fostul comandant militar al Statului Islamic, si sauditul Amr al-Absi, responsabil de mai multe rapiri.

"De la inceputul lui 2015, am eliminat peste 40 de tinte foarte importante. Oficialul militar american nu a dat nume, dar a precizat ca au fost eliminati jihadisti care au participat la planificarea sau finantarea mai multor atentate, printre care si cele de la Paris si Bruxelles. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro