Liderii internationali, oripilati de atacul terorist de la Nisa. Donald Trump: E din ce in ce mai rau

10 copii, morți in atacul terorist de la Nisa Secretarul de stat american John Kerry, care asistase la parada militară de 14 iulie la Paris, in cursul zilei, a denunţat un "atac inspăimantător impotriva unor persoane nevinovate in cursul zilei care celebrează libertatea, egalitatea şi fraternitatea". Bucăţi de trupuri omeneşti zburau peste tot, spun martorii atacului de la Nisa Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, s-a declarat vineri şocat şi intristat de atacul comis joi noapte de un franco-tunisian la Nisa, şi a deplans pierderea teribilă de vieţi, relatează Reuters. "Sunt şocat şi intristat de evenimentele ingrozitoare de la Nisa şi de pierderea teribilă de vieţi omeneşti", a scris Boris Johnson intr-o postare pe Twitter.

acum 81 luni (15 Jul 2016)

Liderii mondiali, printre care președintele american Barack Obama, premierul canadian Justin Trudeau, preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Theresa May, președintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul indian Narendra Modi, și-au exprimat solidaritatea cu poporul francez și au condamnat atacul terorist care a avut loc, joi seara, in orașul francez Nisa. "Suntem solidari cu Franţa, cel mai vechi aliat al nostru, in momentul in care face faţă acestui atac", a spus liderul american, intr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

"In acest 14 iulie (sărbătoarea naţională care marchează Revoluţia franceză din 1789), ne amintim (...) de valorile democratice, care au făcut din Franţa o sursă de inspiraţie pentru intreaga lume", a spus Obama. 10 copii, morți in atacul terorist de la Nisa

Secretarul de stat american John Kerry, care asistase la parada militară de 14 iulie la Paris, in cursul zilei, a denunţat un "atac inspăimantător impotriva unor persoane nevinovate in cursul zilei care celebrează libertatea, egalitatea şi fraternitatea".

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a declarat că "este din ce in ce mai rău", cu referire la atentatele teroriste din ultima perioadă, potrivit CNN.

Premierul canadian Justin Trudeau a scris pe contul sau de Twitter: "Canadienii sunt bulversaţi". ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Starea de alertă, prelungită cu incă trei luni

Totodată, Consiliul de Securitate al ONU a calificat atacul drept "barbar și laș". Totodată, membrii Consiliului "au subliniat "necesitatea de a urmări in justiţie responsabilii oricărui act de terorism".

Președintele Consiliului European, aflat la reuniunea din Mongolia, a postat, pe contul său de Twitter, fotografii in care liderii europeni și asiatici țin un moment de recul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro