Liceenii din Botosani au gasit solutia sa ia Bac-ul: "slujbe speciale pentru tineri si reusita la examen"

Liceenii din Botosani au gasit solutia sa ia Bac-ul:

La Biserica Vovidenia din Botosani, unul dintre cele mai importante lacasuri de cult locale, se aduna intr-o dupa-amiaza banala de marti zeci de tineri. Slujba pentru reusita la examene dureaza in jur de o ora.Zeci de tineri vin insotiti de parinti la Biserica, mai ales elevii de clasele a VII-a si a VIII-a. Multi tineri vin la Vovidenia pentru a se ruga FOTO Cosmin Zamfirache De aceea ne rugam bunului Dumnezeu ca toti tinerii, toti copii, pruncii si toti oamenii sa avem darul intelepciunii sa luam cele mai bune decizii in viata noastra, iar tinerii sa aiba dragoste fata de carte de toata stiinta cea buna si folositoare, reusita la examene spor si ajutor in toate", adauga preotul botosanean.

acum 80 luni (9 Jun 2016)

La Biserica Vovidenia din Botosani, unul dintre cele mai importante lacasuri de cult locale, se aduna intr-o dupa-amiaza banala de marti zeci de tineri. A ajuns in jurul orei 17.00, insotita de o prietena, care se afla la finalul cursurilor liceale. Urmeaza, imediat, examenul de Bacalaureat si cele doua eleve par a fi venit sa aprinda o lumanare. In scurt timp, pe bancile din curtea bisericii se aseaza, rand pe rand, alti zeci si zeci de adolescenti.

La un moment dat, in curte intra o clasa intreaga de elevi de liceu, insotiti de un profesor. Avalansa de tineri de la Vovidania este oarecum neobisnuita, in conditiile in care biserica este frecventata, de regula, de credinciosi la varsta a doua.

Gabriela Axinte(prima din dreapta), a venit la Biserica sa se roage pentru reusita FOTO Cosmin Zamfirache Gabriela ne explica, insa, ce se intampla: "Are loc o slujba speciala pentru tineri, dar mai ales pentru reusita la Bacalaureat si examene. Din vorba in vorba, ne dam seama ca toti cei adunati la biserica au venit pentru acelasi lucru, binecuvantarea si slujba speciala pentru reusita la Bac si Capacitate. "Vrem sa ne ajute Dumnezeu la Bacalaureat", spune timid un elev de liceu. Organizare la cercul pastoral Preotul paroh de la Vovidenia, Partenie Apostoaie, unul dintre initiatorii slujbelor pentru tineri si reusita la examene, spune ca rugaciunile servesc si studentilor, dar si tuturor tinerilor care au competitii sau concursuri pe care trebuie sa le promoveze. Si cei de clasa a VIII-a si liceenii si studentii, toti au examene.

Preotul Partenie Apostoaie FOTO Cosmin Zamfirache Preotul botosanean spune ca rugaciunile facute inteleptesc elevii si totodata ofera aceea doza de har care ar fi necesara candidatilor pentru a lua examenele. "Bineinteles, tanarul munceste, invata, parintii sunt stresati, dar fiecare dintre noi trebuie sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa avem capacitatea sa reusim si, in al doilea rand, sa luam bune decizii in v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro