Liceenii cer devansarea Bacalaureatului. Elevii reclama: "Statutul Elevului este incalcat sistematic"

Liceenii cer devansarea Bacalaureatului. Elevii reclama:

Prezent la discutiile de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN), unde a avut loc marti, 29 august, sedinta Comisiei de Dialog Social in care s-a discutat printre altele organizarea Examenelor Nationale in anul scolar 2017-2018, Constantin-Alexandru Manda a inaintat forului propunerea pentru devansarea Bacalaureatului, iar oficialii MEN au promis ca vor analiza proiectul care are sustinerea organizatiilor de parinti si a sindicatelor din invatamant. In comisia de la Ministerul Educatiei au mai fost discutate chestiuni de interes national cum ar fi modul de subventionare in invatamantul dual, unde elevii nu au dreptul sa primeasca, cumulat, burse profesionale si burse acordate de autoritatile locale. Au fost chestionati elevi din 44 unitati de invatamant din judetul Constanta, pe baza a 20 indicatori de cantitate si de calitate, cu o marja de eroare a cercetarii de +/-4%. "Vom incepe o campanie de informare, de saptamana viitoare, prin scolile din judet, pentru a sta de vorba cu profesorii, cu autoritatile locale si cu elevii despre Statutul Elevului, deoarece cunoasterea si aplicarea acestuia elimina comportamente gresite de ambele parti - dascali sau elevi.

acum 79 luni (30 Aug 2017)

"Exista o saptamana libera intre Evaluarea Nationala (11-15 iunie) si Bacalaureat (25-29 iunie), astfel ca probele scrise de Bacalaureat puteau fi date in perioada 18-22 iunie.

Prezent la discutiile de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN), unde a avut loc marti, 29 august, sedinta Comisiei de Dialog Social in care s-a discutat printre altele organizarea Examenelor Nationale in anul scolar 2017-2018, Constantin-Alexandru Manda a inaintat forului propunerea pentru devansarea Bacalaureatului, iar oficialii MEN au promis ca vor analiza proiectul care are sustinerea organizatiilor de parinti si a sindicatelor din invatamant. Toate deciziile vor fi parafate de ministrul Educatiei joi, 31 august, in ultima zi de vacanta - "in ziua cea mai lunga a educatiei", cum a numit-o Constantin-Alexandru Manda.

In comisia de la Ministerul Educatiei au mai fost discutate chestiuni de interes national cum ar fi modul de subventionare in invatamantul dual, unde elevii nu au dreptul sa primeasca, cumulat, burse profesionale si burse acordate de autoritatile locale.

Acordarea de burse pentru toti elevii, decontarea navetei pentru elevii care nu pot studia la specializarea dorita in localitatea lor si finantarea pazei in unitatile de invatamant reprezinta prioritati pentru Asociatia Elevilor din Constanta in anul scolar 2017-2018.

Barometrul respectarii drepturilor elevilor, lansat la Constanta

Structura independenta a realizat, prin forte proprii, un sondaj intitulat "Barometrul respectarii drepturilor elevilor din judetul Constanta in anul scolar 2017-2018", primul elaborat de la implementarea Statului Elevului aprobat la 10 august 2016. Lansata miercuri, 30 august, la hotel Ibis din Constanta, cercetarea a fost sprijinita voluntar de sociologii Gelu Duminica (blogger "Adevarul", directorul Asociatiei Impreuna) si de Alexandra Hoszu.

Au fost chestionati elevi d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro