Liceana din Romania care a ales sa mearga la facultate, pentru 6 ani, tocmai in China: "M-as incadra foarte bine"

Liceana din Romania care a ales sa mearga la facultate, pentru 6 ani, tocmai in China:

A fost admisa alaturi de alti zece aplicanti din toata tara si va beneficia pe timpul celor sase ani de studii in China de o bursa oferita de statul chinez, dar si de cel roman, precum si de alte faciilitati. "Am intocmit un dosar cu activitatea scolara, extrascolara, cu diplomele obtinute, un program de valorificare a cunostintelor in care sa arat in ce mod beneficiaza scoala de faptul ca eu plec sa studiez in China, un proiect de studiu in care sa prezentat motivatia de a studia in China.

acum 62 luni (25 May 2016)

Pentru a invata limba chineza va urma, mai intai, un curs intensiv de doi ani de invatare, dupa care vor urma patru ani de universitate.

"O sa fac patru ani de facultate si doi ani de limba. Inainte o sa urmez un curs intensiv de doi ani de invatare a limbii chineze. Va fi destul de dificil, dar am inteles ca este cea mai eficienta metoda. De ce a ales China Luiza ti-a dorit sa studieze la o universitate din Marea Britanie, dar conditiile financiare impuse ar fi fost greu de indeplinit. A aflat de oferta educationala a universitatilor din China si de facilitatile care i se ofera. In plus, a discutat si cu alti studenti romani care studiaza in China si cum este sistemul de invatamant de la nivelul universitatilor.

"Mi-am dorit, initial, Marea Britanie, dar, intre timp, am aflat si de universitatile din China. Imi doresc sa ma intorc in tara si sa aplic aici ce o sa invata acolo. Am vorbit cu multi studenti de acolo si chiar cu universitatile prin intermediul e-mail-urilor. De exemplu, fiecare student are posibilitatea sa se programeze pentru a se pregati chiar si individual cu profesorul, in cazul in care nu a inteles ceva la curs", ne povesteste liceanca. Vrea sa munceasca in China Luiza este dintr-o comuna aflata la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Targu Jiu. Traieste de mai mult timp singura, in Targu Jiu, si crede ca s-ar acomoda repede la viata din China. Luiza isi doreste chiar sa lucreze in perioada studiilor: "Am vorbit cu multi studenti de acolo si mi-au povestit cum e viata acolo. Depinde foarte mult de tine ca sa te acomodezi cat mai repede. Eu stau singura de mult timp si sunt obisnuita sa traiesc departe de familie. Cum a obtinut bursa Adolescenta a aplicat la Agentia de Credite si Burse de Studii si a reusit sa parcurga cu succes toate etapele. A fost admisa alaturi de alti zece aplicanti din toata tara si va beneficia pe timpul celor sase ani de studii in China de o bursa oferita de statul chinez, dar si de cel roman, precum... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro