Liceana din Barlad care a reusit sa obtina drepturi pentru toti elevii din oras, punand la zid toata clasa politica locala. Viceprimar: "PSD va veni cu un raspuns"

Liceana din Barlad care a reusit sa obtina drepturi pentru toti elevii din oras, punand la zid toata clasa politica locala. Viceprimar:

O eleva de 17 ani, din Barlad, care a folosit internetul pentru a se informa si pentru a-si expune public parerea despre lucrurile care o deranjeaza, a reusit sa le dovedeasca autoritatilor locale si politicienilor ca atunci cand este vointa legea trebuie si poate sa fie aplicata. Astazi, la o zi dupa ce eleva de liceu a depus un proiect de hotarare la secretariatul Consiliului Local (CL) Barlad prin care solicita sa fie aplicata legea, respectiv acordarea de reducere de 50% pentru toti elevii la abonamentul pentru transportul in comun, autoritatile locale s-au mobilizat si au inclus amendamentul in ordinea de zi a consilierilor.

acum 97 luni (19 Jan 2016)

O eleva de 17 ani, din Barlad, care a folosit internetul pentru a se informa si pentru a-si expune public parerea despre lucrurile care o deranjeaza, a reusit sa le dovedeasca autoritatilor locale si politicienilor ca atunci cand este vointa legea trebuie si poate sa fie aplicata. Andra Palmaciu a inregistat o premiera in orasul natal, fiind prima persoana, in afara aparatului public administrativ sau al clasei politice, care a initiat un proiect de hotarare si care a si fost luat in seama. Actiunea ei a avut efect neasteptat si se vor bucura mii de elevi de ceea ce a reusit ea sa faca.

Astazi, la o zi dupa ce eleva de liceu a depus un proiect de hotarare la secretariatul Consiliului Local (CL) Barlad prin care solicita sa fie aplicata legea, respectiv acordarea de reducere de 50% pentru toti elevii la abonamentul pentru transportul in comun, autoritatile locale s-au mobilizat si au inclus amendamentul in ordinea de zi a consilierilor.

Acestia vor vota miercuri, 20 ianuarie, in sedinta extraordinara, caietul de sarcini privind licitatia de concesionare a transportului in comun. Printre alte notificari si amendamente a fost inclusa si solicitarea Andrei-Georgiana Palmaciu, liceana care a luat atitudine publica fata de conditiile improrpii din autobuzele si microbuzele care circula in oras. Problema rezolvata peste noapte

Primarul interimar Marin Bunea, alaturi de viceprimarul interimar Dorin Apostu, au confirmat astazi, intr-o conferinta de presa anume convocata, ca toti elevii din oras vor beneficia de drepturile legale imediat dupa incheierea unui nou contract privind concesionarea transportului in comun. cel depus de eleva si semnat de un consilier independent) nu este foarte bine intocmit din punct de vedere al tehnoredactarii. Va fi inclus un criteriu de punctaj in caietul de sarcini, astfel, transportatorii care vor acoperi total sau partial reducerea acordata elevilor vor avea un avantaj",... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro