Licean din Constanta admis la tabara de vara a Universitatii Stanford. Intrebarile la care a trebuit sa raspunda la teste

Licean din Constanta admis la tabara de vara a Universitatii Stanford. Intrebarile la care a trebuit sa raspunda la teste

Alexandru Oprea are un palmares remarcabil: medalia de argint la Olimpiada Nationala de Fizica, obtinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematica, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul Turtle, Premiul III la Concursul International de robotica Robochallenge si medalia de bronz la ISWEEP - Olimpiada Internationala de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi sustinute.

acum 41 luni (7 Mar 2017)

Alexandru Oprea a fost admis ca bursier la Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes, prestigioasa tabara de vara a Universitatii Stanford din Statele Unite ale Americii.

El a fost admis in cadrul programului "Introducere in inginerie", ce va fi sustinut de catre profesori de la Stanford, in perioada 25 iunie - 14 iulie ac. Participantii sunt incadrati intr-un program intensiv de studiu care prezinta subiecte ce nu sunt de obicei intalnite in programa scolara specifica pentru liceu", arata profesorii de la Liceul de Informatica.

Elevul din Constanta a sustinut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: "De ce sunt un elev bun?", "Impactul familiei in succesul meu" sau "Activitatile mele extracurriculare", prin care comisia de inscriere cauta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebita, experienta in domeniul de studiu si bune abilitati sociale. De asemenea, Alexandru si-a prezentat seria de succese si premii obtinute pana acum, dar si o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, prof.

Alexandru Oprea are un palmares remarcabil: medalia de argint la Olimpiada Nationala de Fizica, obtinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematica, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul Turtle, Premiul III la Concursul International de robotica Robochallenge si medalia de bronz la ISWEEP - Olimpiada Internationala de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi sustinute. Concursul, organizat la Houston - SUA, in mai 2016, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de tari.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro