Libertatea lui Voiculescu se joaca marti la Curtea de Apel

Libertatea lui Voiculescu se joaca marti la Curtea de Apel

Magistratii Viorica Costiniu si Dan Lupascu vor verifica doua probleme reclamate de avocatii lui Dan Voiculescu, repsectiv modul de constituire a completului de judecata si o presupusa incompatibilitate a judecatorilor Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, cei care l-au trimis 10 ani in spatele gratiilor pe seful Intact. Cat si unde va sta in continuare dupa gratii Dan Voiculescu nu se lasa: a contestat raportul Inspectiei Judiciare care a stabilit ca judecatorii au fost repartizati legal in dosarul ICA Voiculescu nu stie ce sa mai faca pentru a-si salva averea confiscata Fetele lui Dan Voiculescu duc razboiul mai departe Dan Voiculescu, mesaj de dupa gratii pentru Adrian Nastase: "Traim intr-o dictatura care se apropie de final" Raiffeisen ar putea ataca in instanta confiscarea bunurilor pe care avea ipoteca in dosarul lui Dan Voiculescu Fostul Institut de Cercetari Alimentare si firma Grivco contesta sechestrul pus in dosarul "ICA" Cand a ajuns Dan Voiculescu stapan absolut peste banii Securitatii Avocat: "Voiculescu nu-si intelege condamnarea, are convingerea ca procesul sau a iesit din tipar" Voiculescu, primul in topul demnitarilor cu cei mai multi ani de puscarie Dosarul "ICA".

acum 106 luni (10 Nov 2014)

Magistratii Viorica Costiniu si Dan Lupascu vor verifica doua probleme reclamate de avocatii lui Dan Voiculescu, repsectiv modul de constituire a completului de judecata si o presupusa incompatibilitate a judecatorilor Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, cei care l-au trimis 10 ani in spatele gratiilor pe seful Intact. Repartizarea dosarului Atat pe parcursul procesului, cat si dupa sentinta definitiva, avocatii lui Dan Voiculescu au sustinut ca judecatorii care au pronuntat condamnarea nu au fost repartizati in dosar conform prevederilor legale. Mai exact, acestia trebuiau sa fie desemnati aleatoriu de sistemul informatic, lucru care, potrivit aparatorilor, nu s-ar fi intamplat, ci au fost alesi manual de catre conducerea instantei. "In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti", arata la acea data CSM. De fapt, dosarul lui Voiculescu a fost repartizat aleatoriu, atunci cand a fost inregistrat initial pe rolul Curtii de Apel, si a ajuns la completul format din judecatorii Stan Mustata si Florica Duta.

Curtea de Apel a organizat concurs pentru ocuparea celor doua posturi, concurs castigat de judecatorii Camellia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, care au promovat astfel de la Tribunalul Bucuresti. Iar Colegiul de conducere al Curtii de Apel nu a facut decat sa-i repartizeze pe cei doi in completul "golit" de predecesori, acestia preluandu-le si dosarele aflate in lucru. Avocatii sustin ca cei doi judecatori au extins sechestrul aplicat pe averea lui Dan Voiculescu si tot acestia au si respins, in timpul judecarii procesului, contestatia impotriva acestei masuri.

Insa jurisprudenta romaneasca si a CEDO nu vede un motiv de incompatibilitate cand judecatorul care dispune seche... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro