Liberalii ne amagesc cu motiuni contra Guvernului Tudose

Liberalii au decis sustinerea de motiuni simple pe educatie, sanatate si transporturi si constituirea a doua comisii de ancheta privind angajarile din MAI si infrastructura. "Orice institutie care trebuie sa acorde un drept solicitat de un cetatean in baza legii nu mai are dreptul sa-l trimita pe cetatean la alte institutii publice pentru a obtine diferite informatii, ci este obligatia institutiei respective de a obtine toate informatiile de la celelalte institutii de stat detinatoare ale acestor informatii", a spus Orban.

acum 41 luni (4 Sep 2017)

Liberalii au decis sustinerea de motiuni simple pe educatie, sanatate si transporturi si constituirea a doua comisii de ancheta privind angajarile din MAI si infrastructura.

Strategia PNL pentru sesiunea de toamna reflecta raportarile diferite la PSD ale unor lideri ai partidului. Lideri precum Raluca Turcan (Educatie) sau Florin Citu (debirocratizare) au reusit sa impuna pe agenda subiecte de impact, la intalnirea dintre Biroul Politic si parlamentarii partidului, desfasurata la Neptun. Criza din sanatate este abordata cu jumatate de gura, in timp ce Daniel Zamfir a obtinut sprijin pentru diluarea Legii Curtii de Conturi.

In ceea ce priveste o motiune de cenzura impotriva Guvernului, presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca un astfel de demers va fi cu siguranta initiat, dar ca nu s-a stabilit momentul exact cand se va intampla acest lucru.

In cazul motiunii pe educatie, liberalii invoca, prin vocea prim-vicepresedintelui Raluca Turcan, lipsa manualelor pentru elevii de clasa a V-a, lipsa avizelor de functionare pentru marea majoritate a institutiilor scolare sau politizarea managementului educational.

De remarcat ca, la finalul reuniunii din weekend de la Neptun , liderii PNL nu au mai revenit la subiectul motiunii simple pe tema justitiei.

Prioritati legislative

Oferta PNL pentru sesiunea de toamna este variata, amestecand initiative necesare cu proiecte care pot ridica semne de intrebare. Parlamentarii PNL vor incerca respingerea in Legislativ a ordonantelor care au fost emise de Guvernul Tudose si care au majorat fiscalitatea. De asemenea, liberalii vor sa depuna proiecte de lege si pentru interzicerea traseismului politic si pentru introducerea votului electronic, a anuntat Orban. "Orice institutie care trebuie sa acorde un drept solicitat de un cetatean in baza legii nu mai are dreptul sa-l trimita pe cetatean la alte institutii publice pentru a obtine diferite informatii, ci este obligatia in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro