Liberalii n-au curaj sa conteste legea salarizarii. Parlamentari din PNL, PMP si UDMR au votat cot la cot cu PSD proiectul Olgutei Vasilescu

"Am si lansat catre juristii nostri in lucru sa stranga toate motivele de neconstitutionalitate din aceasta lege (...) Noi am avut o dezbatere publica cu sindicatele, chiar raportat la prima forma a legii si deja de atunci si noi si sindicatele am spus aceasta lege este neconstitutionala din mai multe motive. Ministrul de Finante, certat de Dragnea In mod simbolic, premierul Sorin Grindeanu si ministrul de Finante, Stefan Viorel, nu s-au prezentat la votul final din Camera Deputatilor - care este camera decizionala - fiind criticati de catre Liviu Dragnea.

acum 87 luni (8 Jun 2017)

USR a fost singura formatiune din opozitie care a votat consecvent impotriva majorarilor salariale promise de social-democrati.

Legea salarizarii a trecut de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, fara nici un fel de emotii: 188 de voturi pentru, 28 impotriva si 47 de abtineri. De altfel, si in momentul in care legea salarizarii a fost votata in Senat, au fost patru senatori - printre care Daniel Zamfir, sotul Oanei Zamfir, realizatoare la Antena 3 - care au votat alaturi de PSD.

Deputatii au primit raportul de 509 pagini - finalizat marti seara in comisia de munca - miercuri dimineata, la ora 10.00, iar la ora 12.00 au fost pusi in situatia de a vota. "Am si lansat catre juristii nostri in lucru sa stranga toate motivele de neconstitutionalitate din aceasta lege (...) Noi am avut o dezbatere publica cu sindicatele, chiar raportat la prima forma a legii si deja de atunci si noi si sindicatele am spus aceasta lege este neconstitutionala din mai multe motive. Unul, principal este ca daca ne uitam chiar si acum in forma legii, acolo scrie nu are impact bugetar pe anul curent iar pentru urmatorii patru ani la impact bugetar nu este completat nimic. Guvernul habar nu are de fapt si improvizeaza raportat la impactul bugetar al acestei legi", a declarat deputatul USR Cristian Seidler. USR nu are suficienti parlamentari pentru a contesta acest proiect la CCR: este nevoie de cel putin 50 de deputati sau 25 de senatori.

Daca ea nu va fi contestata la CCR, legea se va duce la promulgare la presedintele Iohannis. Consilierii acestuia au avertizat ca ar fi nesustenabil ca cheltuielile de personal sa depaseasca 8,6% din PIB, dar nu este clar ce va face seful statului. Chiar in cazul in care as trimite o lege, acum vorbesc la modul general, in Parlament, daca cei care au initiat-o tin mortis sa ramana asa, asa ramane si nu vreau sa apara impresia ca pe o lege asumata explicit, vocal si clar de PSD trebuie sa intervina altcineva mi se pare o... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro