Liana Stanciu: "La Eurovisionul mare e foarte greu. Nu cred ca vedetele locale au nevoie de o durere de cap in plus"

La intalnirea sefilor de delegatie de anul trecut mi s-a spus ca fac parte dintr-o echipa de profesionista, care a avut rezultate foarte bune an de an. Juriul de anul acesta, diferit de cel din 2014 Dupa Selectia Nationala, urmeaza trei zile de preselectii: 9, 10 si 11 februarie. In 2014, TVR nu a putut sa sprijine show-ul de pe scena, desi a platit taxele de participare, asa ca anul trecut Guvernul i-a sprijinit pe Paula si Ovi. Cezar Ouatu, de exemplu, a fost primul la televoting in Italia si totusi a primit puncte putine de acolo, pentru ca nu a fost votat si de juriul de specialitate. Show-ul de pe scena, reteta proprie a artistului S-a spus ca, de obicei, Romania mizeaza reteta castigatoare in anii trecuti, ca nu avem un show original. Unii comentatori spun ca selectiile din ultimii ani au fost pline de "pensionari", de artisti a caror cariera se apropie de final si vor sa stie care e strategia TVR pentru a atrage artisti de succes la Selectia Nationala.

acum 109 luni (3 Feb 2015)

Pentru al doilea an consecutiv, Liana Stanciu va conduce delegatia Romaniei la Eurovision. Perioada de inscrieri se apropie insa de final.

Piesele pentru Eurovision 2015 Romania pot fi trimise electronic, prin posta sau depuse direct la Registratura TVR, la adresa Calea Dorobantilor nr. Finala nationala, la Craiova

Dupa inscrieri, pe 9, 10, 11 februarie va avea loc preselectia pieselor pentru Selectia Nationala Eurovision 2015. Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2015 va fi ales pe 8 martie, intr-un spectacol care va fi transmis in direct, de la Craiova, de Televiziunea Romana.

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena: semifinalele pe 19 si 21 mai si finala pe 23 mai. Anul trecut, Romania a fost reprezentata de Paula Seling si Ovi, cu piesa "Miracle".

Pana in momentul de fata, sapte tari - Macedonia, Malta, Olanda, Belarus, Albania, Georgia si Franta - si-au ales artistii care le vor reprezenta la Eurovision 2015. De ce? De data asta am ales solutia de transfer pe internet. Inainte de a trimite piesele, pe wetransfer sau la adresa noastra, participantii trebuie sa citeasca regulamentul. Sunt destul de multe cantece venite deja. In dimineata zilei de luni (9 februarie - n.r) vom deschide plicurile si email-urile, alaturi de un notar. Asta e o informatie in premiera, va fi prima data cand nu sa o sa ii descalificam pe cei care nu au toate hartiile in regula, vor avea 24 de ore pentru a le completa.

Eu cred ca trebuie sa avem o piesa foarte buna, fanii Eurovision stiu ca e ceva complex ce se intampla acolo. Piesa trebuie sa aiba un refren bun si mai trebuie sa avem o voce care sa demonstreze ceva. La intalnirea sefilor de delegatie de anul trecut mi s-a spus ca fac parte dintr-o echipa de profesionista, care a avut rezultate foarte bune an de an. Au fost voci care au spus ca si Romania ar trebui sa adopte acest sistem. Nu stiu daca Romania p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro