Lia Olguta Vasilescu: Impactul Legii salarizarii este de 32 de miliarde de lei pana in 2020 si 43 miliarde pana in 2022

Lia Olguta Vasilescu: Impactul Legii salarizarii este de 32 de miliarde de lei pana in 2020 si 43 miliarde pana in 2022

"Parlamentul Romaniei a adoptat programul de guvernare care prevede o noua Lege a salarizarii, care prevede cresteri in medie de 56% ale salariilor si o anvelopa in pus de 32 de miliarde in patru ani. "Impactul bugetar este de 32 de miliarde de lei pana in anul 2020, de 43 de miliarde de lei pana in anul 2022.

acum 76 luni (22 May 2017)

"Parlamentul Romaniei a adoptat programul de guvernare care prevede o noua Lege a salarizarii, care prevede cresteri in medie de 56% ale salariilor si o anvelopa in pus de 32 de miliarde in patru ani. Legea era necesara pentru corectarea disfunctionalitatilor din sistemul de salarizare care presupun: nu intotdeauna conducatorul institutiilor are si cel mai mare salariu, persoana cu aceeasi pregatire profesionala, vechime sau nivel de studii nu are aceeasi remuneratie.

In acest sens, Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca noua Lege a salarizarii prevede o diferenta intre administratia centrala, cea teritoriala si locala, cu salariul cel mai mare pentru seful de institutie, corectarea disfunctionalitatilor salariale pe principiul "la munca egala, salarii egale", la care se adauga vechimea si nivelul studiilor.

Ea a aratat ca singura modificare de structura s-a facut la administratia publica locala, ca prim pas al descentralizarii financiare si administrative in sensul ca se da o limita minima - salariul minim pe economie - si una maxima - salariul viceprimarului sau vicepresedintelui de Consiliu Judetean, al caror coeficient apare in lege.

"Urmeaza ca salariile sa fie stabilite in functie de nomenclator si ierahie de catre consiliile judetene si locale prin hotarari de consilii judetene si consilii locale. Atentie, nu de primari sau de catre presedintii de consilii judetene, ci de consilii locale si judetene.

"Impactul bugetar este de 32 de miliarde de lei pana in anul 2020, de 43 de miliarde de lei pana in anul 2022. Am spus acelasi lucru si noi si Ministerul de Finante, inca de la inceput. In ceea ce priveste procesele la care ne asteptam sau nu sa apara, tot pentru ca s-a discutat in sala despre acest lucru, este aproape imposibil sa apara atatea procese cat sunt la ora actuala din pacate in curs la instantele din Romania tocmai din cauza faptului ca Legea salarizarii aflata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro