Lia Olguta Vasilescu, despre acuzatiile de plagiat: "Daca scrii un comentariu la , nu ai voie sa citezi versuri, ca il plagiezi pe Eminescu"

Lia Olguta Vasilescu, despre acuzatiile de plagiat:

In teza de doctorat sustinuta de Lia Olguta Vasilescu apar formulari preluate identic sau aproape identic de autoare din lucrari care nu ii apartin, dar si anumite citate fara localizarea sursei. In teza de doctorat "Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", majoritatea textului din capitolul 3 consta in reformulari ale textului initial al lui Pareto de tip propozitie cu propozitie, fiind foarte rare sintetizari de paragrafe sau subcapitole, se precizeaza in raportul intocmit.

acum 110 luni (24 Dec 2014)

In teza de doctorat sustinuta de Lia Olguta Vasilescu apar formulari preluate identic sau aproape identic de autoare din lucrari care nu ii apartin, dar si anumite citate fara localizarea sursei. In teza de doctorat "Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", majoritatea textului din capitolul 3 consta in reformulari ale textului initial al lui Pareto de tip propozitie cu propozitie, fiind foarte rare sintetizari de paragrafe sau subcapitole, se precizeaza in raportul intocmit. Comisia de Etica a Universitatii a cerut un referat de expertiza privind suspiciunea plagiat in cazul tezei de doctorat a primarului Craiovei. Tot in teza "Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", realizata de Olguta Vasilescu sub conducerea prof. Dumitru Otovescu, majoritatea textului din capitolul 3 consta in reformulari ale textului initial al lui Pareto de tip propozitie cu propozitie, fiind foarte rare sintetizari de paragrafe sau subcapitole. Lia Olguta Vasilescu a declarat ca teza de doctorat este 100% originala. "Am primit referatul de "plagiat", semnat de o persoana, nu de doua cum prevad normele si de un comic total. Se insista pe faptul ca am plagiat un intreg capitol de pe internet, desi am demonstrat in fata presei ca sursa de pe internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu si pe paragrafe "preluate" din Pareto. In plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, ca nu l-am mentionat in bibliografie pe Pio Rajna, in conditiile in care l-am amintit in lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleasi cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro