Leurda si proprietatile ei. Cum preparam salate sau supe din pretioasa planta

Leurda si proprietatile ei. Cum preparam salate sau supe din pretioasa planta

Pentru cel mai simplu preparat, salata cu leurda, se pune o mana de frunze proaspete taiate marunt, se amesteca cu o lingurita de otet de mere, un varf de cutit de sare si o jumatate de lingurita de ulei. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 grame leurda tocata mare 1 ceapa alba tocata marunt 50 ml ulei 200 ml smantana de gatit 200 ml apa 200 ml lapte Sare si piper 2 catei de usturoi tocati Ceapa si usturoiul se calesc (soteaza) in ulei, apoi adaugam sare si piper, apa, laptele si smantana de gatit.

acum 70 luni (18 Apr 2018)

Purifica sangele si reduce nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale, lupta impotriva infectiilor, racelilor si ne ajuta sa depasim astenia de primavara. Leurda, o ruda a usturoiului dar cu foarte multe proprietati benefice organismului, are un complex de vitamina A si C. Pentru cel mai simplu preparat, salata cu leurda, se pune o mana de frunze proaspete taiate marunt, se amesteca cu o lingurita de otet de mere, un varf de cutit de sare si o jumatate de lingurita de ulei. "O salata de leurda macar o data la doua zile este benefica. Ca beneficii, stiu de la bunica mea ca ajuta in probleme renale, la boli pulmonare, purifica sangele ficatul si intestinele. In acelasi timp, m-a ajutat personal cand m-am lasat de fumat contribuind la eliminarea unei parti importante de nicotina din organism", spune Chef Cristi Dobre, bucatar buzoian care coordoneaza un restaurant in Marea Britanie. Chef Cristi Dobre ne propune o salata de leurda foarte usor de facut, reteta proprie care este foarte apreciata de britanici. "Avem nevoie de doua oua fierte tari, un castron plin cu frunze de leurda spalate si tocate marunt, 3-4 linguri de iaurt, sare si piper. Se amesteca totul cu cele doua oua fierte taiate cuburi ulei de masline si puteti adauga si cateva boabe de struguri, nuci crude si morcov ras", spune Chef Cristi Dobre, bucatar sef la The Greyhound din Corfe Castle, Dorset. Ne trebuie 2-3 legaturi de leurda frunze, spalate, puse intr-un blender, o lingura de ulei de masline, 100 ml smantana, sare, piper, zeama de la doua lamai si putin cimbru proaspat daca gasim. Blendam totul pana se face crema dupa care o folosim dupa bunul plac, langa o friptura de vita sau chiar putem pune in sandviciuri. In Anglia, folosesc leurda facand din ea supa sau fac un pesto pentru paste cu fructe de mare sau creveti." Chef Cristi Dobre Bucatarul buzoian spune ca un alt preparat pe baza de leurda apreciat de britanici este supa de leurda. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 grame leurda to... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro