Leonard Cohen: Am spus recent sa sunt gata sa mor si cred ca am exagerat. Am de gand sa traiesc vesnic

Leonard Cohen: Am spus recent sa sunt gata sa mor si cred ca am exagerat. Am de gand sa traiesc vesnic

Ca munca mea sa aiba parte de atentia lui microscopica este un mare privilegiu", a mai afirmat Leonard Cohen Leonard Cohen, despre Nobelul acordat lui Bob Dylan Poetul canadian a vrut sa faca si o remarca legat de premiul Nobel pentru Literatura pe 2016 acordat lui Bob Dylan, cunoscut admirator al creatiei lui Cohen: "Premiul asta pentru Bob Dylan este ca si cum ai pune o medalie pe Muntele Everest pentru ca este cel mai inalt munte".

acum 45 luni (15 Oct 2016)

"Am spus recent sa sunt gata sa mor si cred ca am exagerat. Am de gand sa traiesc vesnic", a spus artistul canadian, care a adaugat ca planuieste sa lanseze cel putin inca doua albume pana va muri. "Am de gand sa mai stau prin preajma pana la 120 de ani", a mai afirmat el. Compozitorul a tinut sa lamureasca faptul ca acea afirmatie a fost mai degraba una filosofica si nu un raport de sanatate. "Fiul si fiica mea au fost un sprijin incredibil pentru mine, mai ales recent", a declarat Cohen, care a acuzat probleme de sanatate in urma cu cateva luni. Ca munca mea sa aiba parte de atentia lui microscopica este un mare privilegiu", a mai afirmat Leonard Cohen Leonard Cohen, despre Nobelul acordat lui Bob Dylan Poetul canadian a vrut sa faca si o remarca legat de premiul Nobel pentru Literatura pe 2016 acordat lui Bob Dylan, cunoscut admirator al creatiei lui Cohen: "Premiul asta pentru Bob Dylan este ca si cum ai pune o medalie pe Muntele Everest pentru ca este cel mai inalt munte". Legat de rutina scrisului, Leonard Cohen a facut din nou o trimitere la Bob Dylan.

Cel mai recent material de studio semnat Leonard Cohen se intituleaza "Popular Problems" si a fost lansat in 2014. Primul sau volum de poezii a aparut la Montreal in 1956, iar romanul lui de debut a fost publicat in 1963. Incepand din anii 1970, sursele din care se inspira s-au multiplicat: muzica pop, de cabaret si varietati. Din anii 1980, Leonard Cohen canta acompaniat de sintetizatoare si coristi. Artistul canadian si-a asumat, de asemenea, depresia cronica de care sufera de multa vreme, pe care nu a ascuns-o niciodata, ajungand sa vorbeasca despre ea inclusiv in fata jurnalistilor prezenti la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii albumului sau "Old Ideas". Poeziile si cantecele lui Leonard Cohen au influentat numerosi scriitori, compozitori si cantareti, iar piesele sale au fost generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial. In 2008, a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, iar oper... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro