Leonard Cohen a murit. Ramanem cu muzica si intelepciunea unui mare artist: cele mai frumoase citate

Leonard Cohen a murit. Ramanem cu muzica si intelepciunea unui mare artist: cele mai frumoase citate

La scurt timp avea sa dea una dintre ultimele sale declaratii: "Am spus ca sunt gata sa mor si cred ca am exagerat. "Sa te indrepti catre nicaieri nu inseamna sa intorci spatele lumii, ci din cand in cand sa faci un pas in spate astfel incat sa vezi lumea mai clar si sa o iubesti mai profund." Din contra, trebuie sa ne ramanem in picioare si sa spunem " "Am facut tot ce am putut, nu a fost mult.

acum 49 luni (11 Nov 2016)

"Mai am ceva treaba de facut. Sper doar sa nu fie prea inconfortabil acel moment. La scurt timp avea sa dea una dintre ultimele sale declaratii: "Am spus ca sunt gata sa mor si cred ca am exagerat. Am de gand sa traiesc vesnic."

De astazi, 11 noiembrie 2016, Leonard Cohen va continua sa traiasca vesnic in gandurile si sufletelor milioanelor de fani de pretutindeni. Cu vocea sa ragusita, Leonard Cohen a cantat despre disperarea care duce la renuntare, despre frumusetea tragica a conditiei umana si despre harul care ne salveaza de noi insine.

Va prezentam o colectie de franturi de intelepciune, imprumutate din cantecele, cartile si interviurile sale, despre viata, dragoste si poezie. Avem sentimentul ca nu putem trai fara iubire, ca viata are o insemnatate marunta fara iubire." Suntem oameni, iar cineva trebuie sa ne ierte pentru caile pe care le alegem pentru a gasi dragostea, pentru ca sunt multe si intunecate, iar noi suntem nerabdatori si cruzi in calatoria noastra."

"Nu-ti fie teama sa fii vulnerabil.

"Realitatea este una dintre posibilitatile pe care nu-mi permit sa le ignor."

"Comporta-te asa cum ti-ar placea sa fii si in curand vei fi asa cum te comporti."

"Cand incetezi sa te mai gandesti la propria persoana tot timpul, un soi de relaxare te va cuprinde. Este ca si cum ai bea un pahar cu apa rece cand esti insetat.

"Sa te indrepti catre nicaieri nu inseamna sa intorci spatele lumii, ci din cand in cand sa faci un pas in spate astfel incat sa vezi lumea mai clar si sa o iubesti mai profund." Nu privesc trecutul cautand regrete sau motive sa ma felicit."

"Asculta, prietene, asculta prezentul, acest moment, este pretutindeni in jurul nostru, ca o tinta pictata in rosu, alb si albastru.

"Este greu sa tii de mana pe cineva care se intinde catre cer pentru a se preda." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro