"Lemonade", debutul in lungmetraj al Ioanei Uricaru, are premiera mondiala astazi, la Berlinale 2018

"Lemonade" spune povestea Marei, in varsta de 30 de ani, care se stabileste in Statele Unite impreuna cu Dragos, fiul ei de noua ani, dupa ce s-a casatorit cu americanul Daniel. Ioana Uricaru a coregizat lungmetrajul colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (produs de Mobra Films, 2009) si scurtmetrajul "Stopover" (produs de Mobra Films in 2010).

acum 26 luni (19 Feb 2018)

America descrisa in film nu este deloc cea la care viseaza imigrantii inainte sa plece din tara natala. Nu e o lume moderna, avansata tehnologic, plina de posibilitati, ci mai degraba o lume provinciala, locuita de oameni cu mentalitati inguste si prejudecati. Sentimentul de a fi prins intre doua lumi, dureros de familiar oricarui imigrant, se rezuma la o singura intrebare: merita?

"Lemonade este un film care apartine atat cinematografiei romanesti cat si celei americane, asa cum ma vad si pe mine ca apartinand celor doua culturi. Vad Lemonade ca pe un film pozitionat intre cinematografia europeana de autor si unele filme independente americane mai curajoase. Distributia este completata de actorii canadieni si romani Steve Bacic ("The 6th Day", "X-Men 2", "Andromeda"), Dylan Scott Smith ("The Mummy", "Star Wars: Battlefront II", "300"), Milan Hurduc si Ruxandra Maniu - castigatoarea Marelui Premiu al Galei Tanarului Actor HOP "Stefan Iordache".

"Lemonade" spune povestea Marei, in varsta de 30 de ani, care se stabileste in Statele Unite impreuna cu Dragos, fiul ei de noua ani, dupa ce s-a casatorit cu americanul Daniel. Filmul nareaza mai multe intalniri pe care eroina le are pe parcursul a citeva zile si in urma carora descopera ca "visul american" ramane un ideal greu de atins pentru cei care nu-si permit sa plateasca pretul.

Ioana Uricaru a coregizat lungmetrajul colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (produs de Mobra Films, 2009) si scurtmetrajul "Stopover" (produs de Mobra Films in 2010).

Filmul Lemonade este o coproductie internationala Romania (Mobra Films) - Canada (Peripheria) - Germania (42film) - Suedia (Filmgate Films, Film i Vast). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro