Leguma eficienta impotriva diabetului. Cum trebuie gatite vinetele, alimentul cu 0% grasimi
In afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu - mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu - cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu - pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Consumul regulat de vinete, fie sub forma de salata, pe gratar sau in mancare, te protejeaza de cancerul de colon", explica dr.
In afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu - mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu - cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu - pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Specialistii sunt de parere ca delicioasele vinete reprezinta un aliment potrivit datorita continutului foarte mare de apa, ajutand atat pentru potolirea foamei, cat si a setei.
Fie ca le consumam pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, ele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Consumul regulat de vinete, fie sub forma de salata, pe gratar sau in mancare, te protejeaza de cancerul de colon", explica dr. S-a demonstrat ca sucul de vanata scade nivelul colesterolului si relaxeaza peretii vaselor de sange, imbunatatind circulatia sangvina. Aliment diuretic Vanata contine foarte multa apa, de aceea ajuta la detoxifierea organismului, fiind considerata un aliment diuretic. Este recomandat consumul regulat de vinete, atat pe gratar (rondele prajite), cat si in salate fara maioneza. Acest lucru inseamna ca starea de satietate este indusa rapid si persista, ceea ce ajuta la pierderea kilogramelor in plus si la reglarea tranzitului gastrointestinal. Vinetele contin cantitati importante de antocianine, un tip de antioxidanti care protejeaza organismul impotriva cancerului, imbatranirii premature, inflamatiilor si bolilor neurologice. Vinetele furnizeaza o buna parte din constituentii complexului de vitamine B, precum acidul pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitamina B6), tiamina (vitamina B1) si niacina (vitamina B3). Organismul are nevoie de acesti nutrienti din surse externe, pentru metabolizarea eficienta a grasimilor, proteinelor si carbohidratilor. De ce e bine sa consumam conopida, la ce trebuie sa fim atenti cand o cumparam
Mustul, cea mai puternica bautura care curata toxinele. De ce trebuie consumat f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro